Δεν θα πρέπει να κοιμούνται και πολύ ήσυχα οι υποψήφιοι δήμαρχοι των προσεχών δημοτικών εκλογών, μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, πως ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Γιατί αυτό θα πρέπει να φοβίζει τους υποψηφίους δημάρχους και κυρίως αυτούς που θα κατέβουν υπό τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ;

Η ψήφος αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Αν την Κυριακή 25 Μαϊου στηνόταν οι διπλές κάλπες, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αφού η ενδεχόμενη αποδοκιμασία θα ήταν… μοιρασμένη.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δημοσιοποιεί την ανησυχία του τονίζοντας πως  «η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε επιλογές που ενδέχεται να καταστήσουν ευάλωτο το κύρος των δημοτικών εκλογών. Ο νόμος ορίζει ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Κάθε άλλη απόφαση πρέπει να ορισθεί νομοθετικά».

Τι σημαίνει αυτό; Ίσως δούμε υποψηφίους της «Χρυσής Αυγής» να παίρνουν το χρίσμα για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο κίνδυνος είναι ορατός. Όπως και το να νιώσουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι τι προκάλεσαν στην Ελλάδα με την –ανεύθυνη πολλές φορές- στάση τους, όταν δουν χρυσαυγίτες στην Ευρωβουλή. Εκτός και εάν μέχρι τότε, το φιλοναζιστικό κόμμα τεθεί εκτός νόμου!