Υποψήφιοι δήμαρχοι σε ρόλο… Ιφιγένειας!

Θα θυσιαστούν την 25η Μαΐου, πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Υποψήφιοι δήμαρχοι σε ρόλο… Ιφιγένειας!

Θα θυσιαστούν την 25η Μαΐου, πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.


Δεν θα πρέπει να κοιμούνται και πολύ ήσυχα οι υποψήφιοι δήμαρχοι των προσεχών δημοτικών εκλογών, μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, πως ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Γιατί αυτό θα πρέπει να φοβίζει τους υποψηφίους δημάρχους και κυρίως αυτούς που θα κατέβουν υπό τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ;

Η ψήφος αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Αν την Κυριακή 25 Μαϊου στηνόταν οι διπλές κάλπες, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αφού η ενδεχόμενη αποδοκιμασία θα ήταν… μοιρασμένη.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δημοσιοποιεί την ανησυχία του τονίζοντας πως  «η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε επιλογές που ενδέχεται να καταστήσουν ευάλωτο το κύρος των δημοτικών εκλογών. Ο νόμος ορίζει ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Κάθε άλλη απόφαση πρέπει να ορισθεί νομοθετικά».

Τι σημαίνει αυτό; Ίσως δούμε υποψηφίους της «Χρυσής Αυγής» να παίρνουν το χρίσμα για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο κίνδυνος είναι ορατός. Όπως και το να νιώσουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι τι προκάλεσαν στην Ελλάδα με την –ανεύθυνη πολλές φορές- στάση τους, όταν δουν χρυσαυγίτες στην Ευρωβουλή. Εκτός και εάν μέχρι τότε, το φιλοναζιστικό κόμμα τεθεί εκτός νόμου!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα