Το 2014 δεν μπήκε και με τους καλύτερους οιωνούς για το MEGA. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το ραβασάκι με τα νούμερα τηλεθέασης που στέλνει καθημερινά η AGB. Το δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού βλέπει την «πλάτη» του αντίστοιχου του ΑΝΤ1 πολλές φορές και αυτή η κατάσταση μπορεί να παγιωθεί εάν δεν βγάλει σύντομα έναν… «άσο από το μανίκι».

Και αυτός ο «άσος» δεν θα είναι ούτε κάποιο αποκλειστικό, ούτε η αλλαγή προσώπων ή… ρότας σε σχέση με την προσέγγιση των πολιτικών θεμάτων (Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο). Η βοήθεια θα έρθει από το εξωτερικό και μάλιστα από την άλλη άκρη του Αιγαίου. Οι ιθύνοντες του καναλιού προσδοκούν πως με τη μετάδοση του νέου τουρκικού σίριαλ «Εκδίκηση» στις 19:00, θα καταφέρουν να ανακόψουν τη φόρα που έχει πάρει το «Μπρούσκο» και δίνει μεγάλο lead in στο δελτίο του αντιπάλου ΑΝΤ1.

Αναδεικνύεται έτσι και το μεγάλο ερώτημα. Επιλέγει ο Έλληνας τηλεθεατής το δελτίο που θα προτιμήσει για την ενημέρωσή του ή απλώς αφήνει την τηλεόραση… ανοιχτή. Όσο στον ΑΝΤ1 κυριαρχούσε τα σίριαλ «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή», το κεντρικό δελτίο απολάμβανε την πρωτιά ή οι διαφορές με το αντίστοιχο του MEGA ήταν πολύ μικρές. Όταν στο παιχνίδι μπήκε δυνατά το «μεγάλο κανάλι», με την επιστράτευση της Έλενας Ακριτά και του Γιώργου Κυρίτση, τα πράγματα άλλαξαν, με το MEGA να βρίσκεται στην κορυφή τα τελευταία 9 χρόνια περίπου.

Οι φήμες που θέλουν την Όλγα Τρέμη να βρίσκεται για τελευταία σεζόν στην καρέκλα του παρουσιαστή των ειδήσεων ή να γίνονται αλλαγές στα πρόσωπα των σχολιαστών, με το όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη να φιγουράρει ως πρώτο για απομάκρυνση πληθαίνουν. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά.