Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’30 όταν ένας νέος υπερήρωας έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο των κόμικ. Ο συγκεκριμένος δεν είχε ούτε κάποια υπερφυσική δύναμη, ούτε ήταν από το διάστημα, ούτε είχε κάποιο ατύχημα σε ένα εργαστήριο, που τον μετέτρεψε σε ήρωα. Όμως είχε πολλά λεφτά και μπορούσε να φτιάξει ότι ήθελε, ώστε να γίνει ο σωτήρας της ανθρωπότητας. Ήταν ο Batman. 

Και το 1966 εκτός από τις σελίδες των περιοδικών, αποφάσισε να κατακτήσει και τη μικρή οθόνη. Στις 12 Ιανουαρίου κάνει την παρθενική της τηλεοπτική εμφάνιση η σειρά «Batman» και μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Ok, με τα σημερινά τα δεδομένα, ο τότε Batman, που υποδύθηκε ο Adam West, είναι αρκετά φλώρος, δεν έχει κορμί φέτες, το batmobile σίγουρα δεν τον σώζει από κάποια καταδίωξη, ενώ τα gadget του δεν αξίζουν να βρίσκονται ούτε σε vintage μαγαζί. 

Όμως για την εποχή, η σειρά έμοιαζε αρκετά μπροστά. Και ουσιαστικά έκανε τον Batman γνωστό σε όλους και όχι μόνο τους comic-maniacs. Αν έλειπαν και εκείνα τα καρτουνίστικα εφέ, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Για όλους μας. 

https://www.youtube.com/watch?v=mjKyGs-G6Sg