Στην καθημερινή ζωή, μέσα σε ένα λεπτό, ίσως και να μην προλαβαίνεις να κάνεις πολλά πράγματα – μερικοί δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα… κορδόνια τους σε τόσο χρόνο. Ωστόσο, στον χώρο της τέχνης, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα μπορείς να δημιουργήσεις μικρά αριστουργήματα.

Ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους Done in 60 Seconds προσκαλεί επίδοξους σκηνοθέτες από 19 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Η πρόκληση δεν είναι άλλη από το remake μιας κινηματογραφικής ταινίας και την απόδοσή της σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, χρόνο ελάχιστα μεγαλύτερο απ’ όσο θα διαρκούσε μια ρομαντική σκηνή σ’ ένα χολιγουντιανό blockbuster δράσης. Τα δευτερόλεπτα που αντιστοιχούν σε ένα λεπτό αρκούν στον επίδοξο σκηνοθέτη για να σώσει τον κόσμο, να κατακτήσει το αγόρι/κορίτσι που επιθυμεί και να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί την υπόλοιπη ζωή τους!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ταλαντούχους ανθρώπους κάθε ειδικότητας: σε animators με  πάθος για το Claymation, σε φανατικούς της δράσης και των ειδικών εφέ αλλά ακόμα και σε ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν την πρώτη τους σκηνοθετική απόπειρα, γυρίζοντας την ταινία με το κινητό τους.

2013: Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας

Το 2013, στην πρώτη κιόλας χρονιά που οι Ελληνικές συμμετοχές έγιναν δεκτές, είχαμε  54 σκηνοθέτες να βάζουν τα δυνατά τους, δίνοντας τη δική τους ματιά σε αγαπημένες ταινίες. Οι Νίκος Περάκης, Ρένος Χαραλαμπίδης και Ορέστης Ανδρεαδάκης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των ταινιών, για να καταλήξουν σε 10 φιλμ, που μας εκπροσώπησαν στον παγκόσμιο τελικό Jameson Empire Done in 60 Seconds στο Λονδίνο.

Και φέτος, ο καταξιωμένος δημιουργός Νίκος Περάκης, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης και ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κληθούν να επιλέξουν την συμμετοχή που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό. Μπαίνουν στο φετινό συναρπαστικό ταξίδι της έμπνευσης με τις αποσκευές τους γεμάτες από την περσινή εμπειρία και τις προσδοκίες τους ακόμα πιο ψηλά. Μένει να δούμε αν θα τις ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες του 2014!

Δηλώστε συμμετοχή έως τις 20 Ιανουαρίου: Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ