Το HBO ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου της επικής σειρά Game of Thrones θα γίνει στις 6 Απριλίου του 2014.  Έτσι οι Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister και Joffrey Baratheon επιστρέφουν μαζί με τους δράκους, τους σκλάβους και την περίφημη… αυλή τους, για να συνεχίσουν τις μηχανορραφίες.

Ο τέταρτος κύκλος θα βασίζεται στο δεύτερο μισό του βιβλίου του συγγραφέα George R.R. Martin, «A storm of swords» ενώ θα συνεχιστεί η παράδοση να «εμφανίζονται» alternative συγκροτήματα στη σειρά. Έτσι μετά τους National (2ος κύκλος) και Hold Steady (3ος κύκλος), φέτος την τιμητική τους θα έχουν οι Sigur Ros.

 Όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας, στα 10 νέα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε θα υπάρχει ένας ακόμη γάμος (χωρίς φυσικά να ξεκαθαρίζει αν θα ακολουθήσει γλέντι ή σφαγή). Προφανώς και αναφέρεται στο γάμο του πιο μισητού χαρακτήρα σειρών των 10’s, King Joffrey και της Margaery Tyrell. Η σκηνή του γάμου είναι μία από τις πιο πολυπληθείς σκηνές που έχουν γυριστεί μέχρι στιγμής, αφού εμφανίζονται 23 βασικοί ηθοποιοί και 218 guest.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να βγει στον αέρα και το πρώτο trailer του νέου κύκλου της σειράς.Τα επεισόδια της σειράς θα μεταδίδονται –παραδοσιακά- κάθε Κυριακή, πριν από τη νέα δραματική σειρά του HBO  True Detective, με πρωταγωνιστές τους Matthew McConaughey και Woody Harrelson.

Δες εδώ τα νέα πρόσωπα του 4ου κύκλου.

Τι μας διδάσκει η σειρά για τις γυναίκες. Πάτα εδώ.