Ήταν το τελείωμα της 2ης σεζόν, όταν ο Sherlock Holmes πήδαγε από την ταράτσα και έβαζε τέλος στη ζωή του. Τουλάχιστον μέχρι το ξεκίνημα της νέας σεζόν, πριν από 10 ημέρες, όταν επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών σοκάροντας τους πάντες.

Και φυσικά στο πρώτο επεισόδιο του 3ου κύκλου, ακούγονται πολλά για την επιβίωσή του. Κάποιοι πιστεύουν ότι σώθηκε με κόλπα τύπου «Επικίνδυνες αποστολές», άλλοι ότι όχι μόνο τα έκανε πλακάκια με τον Moriarty, αλλά ότι είναι και ζευγάρι. Ενώ σύμφωνα με τον Sherlock ακολούθησε τον το σχέδιο «Lazarus» (με πολλούς πράκτορες-κομπάρσους, ένα τεράστιο στρώμα και αρκετή… κέτσαπ), που είχε καταστρώσει σε περίπτωση ανάγκης με τον αδερφό του Mycroft.

Ωστόσο ο Holmes λέει στον John Watson ότι εκείνη τη στιγμή πέρασαν 13 σενάρια σωτηρίας από το μυαλό του. Και στη Guardian έκαναν τα πάντα για να σκεφτούν ποια είναι τα άλλα δέκα. Διάβασε μερικές (τρελές) υποθέσεις.

1. Ο Holmes πηδάει από την ταράτσα και την τελευταία στιγμή πιάνεται από μια ακροβατική κούνια (γνωστό και ως trapeze, αυτή που χρησιμοποιούν στο τσίρκο) που κρέμεται από έναν κοντινό γερανό. Ο Watson δεν τον βλέπει γιατί η θέα του παραμένει αποκλεισμένη. Το trapeze επιστρέφει τον Holmes στο σωστό σημείο του πεζοδρομίου, χωρίς να έχει γρατσουνιά και κάνει τον νεκρό.
Κωδικό όνομα: TRAP-EAZY

2. Ο Holmes πηδά σε ένα ασθενοφόρο που είναι παρκαρισμένο από κάτω και γεμάτο τσάντες με άπλυτα. Βέβαια ο ίδιος ο Sherlock το απέκλεισε αυτό το σενάριο εξαιτίας της απίστευτα απότομης γωνίας της πτώσης. Απλά είπαμε να το αναφέρουμε.
Κωδικό όνομα: SKIDROW

3. Στην στρατιωτική εκπαίδευση, οι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποιούν συχνά κάθετες αεροδυναμικές σήραγγες, που βγάζουν πολύ αέρα, για να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά το σώμα του. Μια από αυτές λοιπόν, τοποθετείται  ακριβώς στο σημείο που πέφτει ο Sherlock ώστε να τον σώσει από την μοιραία πτώση. Βέβαια αυτά τα μηχανήματα κάνουν τρομερό θόρυβο και θα τον άκουγε όλο το Λονδίνο.
Κωδικό όνομα: BLOWME

4. Οι δημιουργοί της σειράς, Gatiss και Moffat, είναι αυτοί που «κρύβονται» πίσω και από την άλλη επιτυχημένη σειρά «Dr. Who». Άρα θα μπορούσαν να «δανειστούν» το Tardis από το άλλο σήριαλ – δηλαδή τον γνωστό μπλε τηλεφωνικό θάλαμο που μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο. Αυτό πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Κωδικό όνομα: TIMESAVER

5. Βέβαια ο Cumberbatch έχει ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση. Στο Star Trek που πρωταγωνίστησε πρόσφατα, εξαφανίστηκε από μια συντριβή ελικοπτέρου αποσυνθέτοντας το σώμα του με τη χρήση ενός προσωπικού μεταφορέα που είχε εφεύρει ο Simon Pegg. Κρίμα που δεν το είχε μαζί του ως Sherlock!
Κωδικό όνομα: LEGALISSUES

6. Αφού μπορούμε σήμερα να αναδημιουργήσουμε τα ολογράμματα πεθαμένων ράπερ ώστε να εμφανιστούν στη σκηνή μαζί με τον Dr. Dre, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να δημιουργήσει κάποιος ένα ολόγραμμα του Sherlock να πέφτει από την ταράτσα; Ok, ίσως να είναι λίγο δύσκολο.
Κωδικό όνομα: NOTYET

7. Κάποια εξυπνάδα με καθρέφτες. Δηλαδή να φαίνεται ότι πέφτει, αλλά ουσιαστικά δεν πέφτει. Ok, τα παιδιά στην Guardian δεν σκέφτηκαν πολύ καλά τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.
Κωδικό όνομα: CANHEFLY

8. Κι αν τόσο καιρό υπήρχαν δύο Sherlock Holmes; Είτε δίδυμοι, είτε ένας σωσίας του αληθινού. Άλλωστε η Molly έχει δείξει ότι ξέρει πώς να βρίσκει τέτοιου τύπου άνδρες. Τον είδες τον αρραβωνιαστικό της;
Κωδικό όνομα: GOLLYMISSMOLLY

9. Και τι λες για λίγο James Bond φάση; Ξέρεις, το παλτό που μοιάζει να είναι κολλημένο πάνω στον Sherlock, να γίνεται και… αλεξίπτωτο! Γελάς; Δηλαδή όταν ο 007 φορούσε το ρολόι-μαγνήτη γέλασες;
Κωδικό όνομα: RAPUNZEL

10. Τρεις λέξεις: πεζοδρόμιο που υποχωρεί. Και από κάτω του υπάρχει μια πισίνα. Άλλωστε τόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές στη σειρά πως ο Mycroft «είναι η κυβέρνηση»; Ότι θέλει κάνει!
Κωδικό όνομα: DOUBLEDIP