“Καποιοι άνδρες ωριμάζουν, άλλοι γερνάνε”, ελεγε ο sir Sean Connerry κρατώντας ενα ποτήρι ουίσκι στο χέρι. Μεγάλη αλήθεια, που συμφέρει εμάς τους άνδρες. Στην αιώνια προσπάθεια να παραμείνουμε νέοι, πολλοί είναι εκείνοι οι ισχυροί άνδρες που βρήκαν το ελιξήριο της νεότητας στο πρόσωπο μιας, κατά μερικές δεκάδες χρόνια, νεότερής τους. Αρχηγοί κρατών, πολιτικοί της πρώτης γραμμής, κροίσοι παγκοσμίου βεληνεκούς, γοητεύθηκαν από την ομορφιά, τις καμπύλες και το ταμπεραμέντο νεαρών γυναικών.

Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Παπανδρέου

Οι φήμες θέλουν η γνωριμία τους να γίνεται στην πτήση του τότε πρωθυπουργού για την Κίνα, με την εντυπωσιακή καλλονή να είναι μία εκ του πληρώματος του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Ήταν 1986. Τρία χρόνια αργότερα, ο 70χρονος Ανδρέας Παπανδρέου αποκαθιστά την 34χρονη Δήμητρα. Κίνηση μεγάλου πολιτικού ρίσκου, αν αναλογιστεί κανείς πως ανέτρεπε την εικόνα του φιλήσυχου οικογενειάρχη. Η δικαίωση του Ανδρέα έρχεται χρόνια μετά, αφού αθωώνεται στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ καταφέρνει να κερδίσει και πάλι την εξουσία, έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης από τη Νεα Δημοκρατία. Το προσωπικό κόστος ήταν μεγάλο, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη νέα του σύζυγο, καθώς φωτογραφίες της από την ιδιωτική της ζωής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ενώ τα σχόλια μερίδας του Τύπου ήταν χυδαία.

Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη

Κυριακή 11 Ιουλίου, 2004. Στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, καταφθάνει μία μπλε Jaguar. Απο την εντυπωσιακή λιμουζίνα ξεπροβάλλει η γοητευτική φιγούρα της 29χρονης -τότε- Βίκυς Σταμάτη, με τον 65χρονο γαμπρό Άκη Τσοχατζόπουλο να λάμπει από ευτυχία. Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η χλιδή στην δεξίωση που ακολούθησε ήταν προκλητική. Στο 5αστερο Four Seasons στην πόλη του έρωτα, το χρώμα της σαμπανιάς γινόταν ακόμη πιο χρυσό μέσα στα Swarovski κρύσταλλα. Η αρχή του τέλους της ευτυχίας τους, μόλις ξεκινούσε!

Τόλης Βοσκόπουλος – Άντζελα Γκερέκου

Εκείνος ήταν 56 ετών κι εκείνη 37, την ημέρα του γάμου τους στην Κέρκυρα. Εκείνος, ο αιώνιος πρίγκιπας του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού, εκείνη, μία από τις πιο όμορφες ελληνίδες της γενιάς της και ταλαντούχος ηθοποιός.
Το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων ελληνίδων γυναικών, βρήκε στα πράσινα μάτια της συζύγου του τον έρωτα κι εκείνη του χάρισε μία κόρη. Έτσι, άφησε πίσω τις πολύκροτες δικαστικές διαμάχες και τις μεσημεριανές τηλεκόντρες με την πρώην σύζυγό του, Τζούλια Παπαδημητρίου. 
Η Άντζελα Γκερέκου θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην πολιτική, όπου και εκλέγεται επί σειρά ετών στην Κέρκυρα, αλλά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα χρέη του συζύγου της στο Δημόσιο, της στέρησε τον υπουργικό θώκο, αφου παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από υφυπουργός Τουρισμού.

Βλαντιμίρ Πούτιν – Αλίνα Καμπάεβα

Τα ρωσικά ΜΜΕ είχαν μια… δυσκολία στην κάλυψη των γεγονότων γύρω από τον κρυφό δεσμό του Ρώσου προέδρου με την εκρηκτική Ολυμπιονίκη της γυμναστικής. Λέγεται, μάλιστα, πως τα δύο παιδιά της 30χρονης σήμερα πολιτικού (αντιπρόεδρος της Επιτροπής πολιτικής νεολαίας στο Κοινοβούλιο) είναι δικά του. Η γνωριμία τους έγινε πριν από πέντε χρόνια. Τους δύο τους χωρίζουν πλέον μόνο τα 30 χρόνια, αφού ο Πούτιν χώρισε από τη σύζυγό του το καλοκαίρι του 2013.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Νίνα Μινέτι

Ο άτακτος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός, που οι ερωτικές περιπέτειές του ιντριγκάρουν κάθε ανδρικό μυαλό είχε φλογερή σχέση με την καλλονή οδοντίατρο, αλλά και… πολιτικό. Η Μινέτι παραδέχθηκε τη σχέση τους ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η διαφορά των περίπου 40 χρόνων που είχαν μεταξύ τους, φυσικά και δεν υπήρξε εμπόδιο. Αυτές τις ημέρες ο Καβαλιέρε προσπαθεί να αποδείξει πως δεν γνώριζε τη… θρυλική Ρούμπι, κεντρικό πρόσωπο των μπούνγκα μπούνγκα πάρτι, που τότε ήταν ανήλικη.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς – Ντάρια Ζούκοβα

Το 2007 ο Ρώσος μεγιστάνας χώριζε από την δεύτερη σύζυγό του με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά, για τα μάτια της 25χρονης τότε Ντάρια Ζούκοβα, της πανέμορφης κόρης του έτερου Ρώσου κροίσου Αλεξάντρ Ζούκοφ. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη του -όχι πολύ βαθιά- και να δώσει 1,5 δισ. ευρώ στην Ιρίνα. Η 29χρονη Ντάρια, τον Δεκέμβριο του 2009 γέννησε το έκτο παιδί του 47χρονου Αμπράμοβιτς.

Γούντι Άλεν – Σουν Γι Πρέβιν

Η είδηση πως ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός συνδέεται ερωτικά με τη θετή του κόρη ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμερικανικών tabloids. Ο Άλεν ήταν για 12 χρόνια ζευγάρι με την Μία Φάροου και απέκτησαν ένα γιο το 1987. Επίσης, υιοθετούν ακόμα δυο παιδιά, τον Μόουζες και τη Ντίλαν. Το 1992 και ενώ ζούσε με τη Farrow ο 57χρονος -τότε- Άλεν, κάνει σχέση με την 20χρονη (τότε), υιοθετημένη κόρη της Φάροου, την Σουν. Το 1997 το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Βενετία και υιοθέτησαν δυο κόρες.

Μάικλ Ντάγκλας – Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Εκείνος ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αστέρες του Hollywood και βρισκόταν στα διαζύγια με τη σύζυγό του Ντιάντρα. Εκείνη ήταν μια πανέμορφη ηθοποιός που ονειρευόταν να κατακτήσει την 7η τέχνη. Γνωρίστηκαν το 1999 στη Γαλλία και όπως αποκάλυψε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η ατάκα του Μάικλ Ντάγκλας για να τη ρίξει ήταν «θέλω να γίνω ο πατέρας των παιδιών σου». Και τελικά έπιασε, καθώς οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν (αφού βγήκε το διαζύγιο του Ντάγκλας πρώτα). Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ντίλαν και την Κάρις, ωστόσο το 2013 έγινε γνωστό ότι το λαμπερό ζευγάρι δεν μένει πλέον μαζί.

Παμπλο Πικάσο – Ζακλίν Ροκ

Χρειάστηκαν 6 μήνες για να την πείσει να βγουν. Εκείνη μόλις είχε χωρίσει απο τον συζυγό της, με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, και άφησε την Αφρική για τη γαλλική Ριβιέρα. Ήταν 27 και εκείνος 72. Μεχρι το πρώτο ραντεβού, ο μεγαλος καλλιτέχνης, είχε επιστρατεύσει ένα τριαντάφυλλο την ημέρα, αλλά και την τέχνη του, αφού για να τη σαγηνεύσει έφτασε στο σημείο να της ζωγραφίσει έναν κύκνο, χρησιμοποιώντας μια κιμωλία. Όταν η η πρώτη σύζυγος του ζωγράφου πέθανε, δυο χρόνια αργότερα, την παντρεύτηκε.

Χιου Χέφνερ – Κρίσταλ Χάρις

Ιδρυτής του Playboy, είχε μάθει να βρίσκεται συνέχεια ανάμεσα σε πανέμορφες παρουσίες. Εκείνη ένα από τα λαγουδάκια του. Και 60 χρόνια νεότερή του. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να παντρευτούν το 2013. Ο Χέφνερ έχοντας χωρίσει από τη δεύτερη σύζυγό του Κίμπερλι το 2010, αποφάσισε να δώσει μια τρίτη ευκαιρία στον… θεσμό του γάμου. Βέβαια μπορεί να είναι 87 ετών πλέον ο Χέφνερ, αλλά δεν το έχει χάσει εντελώς, καθώς έβαλε την εκρηκτική Κρίσταλ να του υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Άλλωστε η περιουσία του υπολογίζεται στα 43 εκ. δολάρια.

Τσάρλι Τσάπλιν – Όνα Τσάπλιν

Μεγάλος κωμικός, ίσως ένας από τους μεγαλύτερους, αλλά παράλληλα και μεγάλος γυναικάς. Ο Τσάρλι Τσάπλιν έκανε συνολικά 4 γάμους και απέκτησε 11 παιδιά, αλλά ο τελευταίος ήταν αυτός που έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Τσάπλιν ήταν τότε 54 ετών και το 1943 δεν δίστασε να πει το «I do» στην 18χρονη Όνα, κόρη του συγγραφέα Ευγένιου Ο’Νηλ.

Μπέρνι Έκλεκστοουν – Φαμπιάνα Φλόσι

Δεν είναι απλά ο ισχυρός άνδρας της Formula1, είναι ένας από τους γνωστότερους πολυεκατομμυριούχους του πλανήτη. Και έχει μια αδυναμία – τις νέες γυναίκες. Το έδειξε για πρώτη φορά το 1985 όταν παντρεύτηκε την κατά 28 χρόνια νεότερή του και μοντέλο της Γιουγκοσλαβίας, Σλάβικα, με την οποία απέκτησε 2 κόρες – τις Ταμάρα και Πέτρα. Αλλά… μάλλον μεγάλωσε η Σλάβικα για τα γούστα του, το 2009 πήραν διαζύγιο και 3 χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Φαμπιάνα Φλόσι. Μάλιστα ο γάμος του με την 46 χρόνια νεότερή του Βραζιλιάνα εκνεύρισε τις κόρες του πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην πάνε στη τελετή στην Ελβετία!

Φλάβιο Μπριατόρε – Ελισαμπέτα Γκρεγκοράτσι

Η Formula1 έχει πάντως και έναν ακόμα γεροντοέρωτα. Το 2008 ο Φλάβιο Μπριατόρε ήταν ένας από τους ισχυρούς άνδρες της F1 και λάτρης της καλής ζωής. Ωστόσο λύγισε μπροστά στα κάλη της Ελισαμπέτα, 30 χρόνια νεότερή του και γνωστό μοντέλο της Ιταλίας, και παντρεύτηκαν. Ο Φλάβιο, βέβαια, είχε δείξει από παλιά της προτιμήσεις του. Είχε σχέση και έχει αποκτήσει μια κόρη με την Χάιντι Κλουμ, ενώ από το κρεβάτι του έχουν περάσει αρκετές εκρηκτικές γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ναόμι Κάμπελ.

Αν Νικόλ Σμιθ – Χάουαρντ Μάρσαλ

Μια σχέση που τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και έκανε τον κίτρινο Τύπο να ασχολείται μαζί του για χρόνια. Βλέπεις εκείνη ήταν γνωστό μοντέλο, ηθοποιός και στρίπερ των ΗΠΑ, με πλούσια προσόντα και εκείνος πλούσιος επιχειρηματίας. Και τους χώριζαν 63 χρόνια! Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να παντρευτούν το 1994, ένας γάμος που κράτησε μόλις 13 μήνες, καθώς ο Μάρσαλ πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ωστόσο η σχέση τους συνέχισε να απασχολεί τα media, καθώς μετά τον θάνατό του ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη της Σμιθ με την οικογένειά του. Ο λόγος: τα 1,2 δισ. περιουσία του Μάρσαλ.