Στο εξωτερικό αναγνωρίζονται ως κορμιά “κλεψύδρα” (hourglass bodies). Στη χώρα μας ακούνε σε διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως “περιφερειάρχης”, “καμπυλιέρα”, “μπαμπάτσικη”, “νταρντάνα” και άλλα πολλά. Το σίγουρο είναι πως στη δεκαετία του ’60 μεσουρανούσαν, όχι μόνο στην πατρίδα αλλά και σε κάθε γνωστή και άγνωστη γωνιά της υφηλίου. 

Σήμερα δεν είναι μόνο trend αλλά και το τελευταίο οχυρό ενάντια στη μάστιγα των ανορεξικών μοντέλων και της skinny φιλοσοφίας. Εμείς θα παραδεχτούμε πως πάντα ήταν μέσα στα πιο τρελά μας όνειρα και σήμερα ζούμε την απόλυτη δικαίωση βλέποντας sites όπως η Vogue και το Esquire να τις αποθεώνουν. 

Από την άλλη νιώθουμε και φοβερή αποστροφή στη μανία της εποχής να δημιουργήσει τρεντς με τρόπο “πλαστό” και αθέμιτο. Φυσικά και αναφερόμαστε στo nip tuck madness και τα κλασικά παραδείγματα Kim Kardashian -και ΣΙΑ- και Nicki Minaj (η λίστα είναι ατελείωτη). Αυτός είναι και ο λόγος που στο εκπληκτικό (και ιστορικό) shortlist που ακολουθεί δεν θα δεις καμία από δαύτες, καμία που προσπάθησε να μπει στη φαντασία μας και είχαμε την ηθική και τις αξίες να συντελούν στο απλό και ειλικρινές “απεταξάμην το(ν) πλαστικό”. 

Απόλαυσε ανεύθυνα τούτη την αναδρομή και πρόσθεσε τις δικές σου προτάσεις.