Ήταν 18 ετών και δούλευε όπου έβρισκε – πότε ως οδηγός, πότε σε συνεργείο. Αλλά το μεγάλο του πάθος ήταν η μουσική, καθώς από το 1945 που απέκτησε τη πρώτη του κιθάρα δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει ποτέ. Και ο νεαρός Elvis Presley έκανε τα πάντα προκειμένου να τον ανακαλύψει κάποιος μάνατζερ.

Τη πρώτη του κίνηση την είχε κάνει το 1953, όταν πλήρωσε 3,25 δολάρια στη Sun Studio, προκειμένου να ηχογραφήσει ένα δισκάκι με 2 κομμάτια, το οποίο και έκανε δώρο στη μητέρα του για τα γενέθλιά της. Ωστόσο στις 4 Ιανουαρίου 1954 είναι αποφασισμένος να κάνει καριέρα.
Πηγαίνει και πάλι στο μικρό στούντιο του Μέμφις, πληρώνει 8,25 δολάρια και ηχογραφεί έναν δίσκο, που περιείχε τα κομμάτια «I’ll never stand in your way» και «It wouldn’t be the same without you».

Ο Sam Phillips, ιδιοκτήτης της Sun Studio, δεν ενθουσιάστηκε από τον νεαρό Elvis. Ωστόσο 6 μήνες αργότερα, όπου έψαχνε «έναν λευκό με τη φωνή μαύρου για να βγάλω πολλά λεφτά» θυμήθηκε τον πιτσιρικά που ηχογράφησε πριν λίγο καιρό στο στούντιό του.
Τον έβαλε να παίζει με τις ώρες, ότι του ερχόταν του Elvis, για να δει κατά πόσο έχει το μαγικό… άγγιγμα που έψαχνε. Και ο Presley δεν τον απογοήτευσε.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο «Elvis Presley» και ο βασιλιάς του rock ‘n’ roll μόλις είχε γεννηθεί.