Καταρχήν, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είναι ότι δεν βλέπω και εγώ τα «Breaking Bad» και «Homeland» (καλά το τελευταίο ίσως όχι). Ούτε ότι δεν πωρώνομαι με το «Game of Thrones». Ίσως όχι όπως οι maniacs που περιμένουν πως και πως για να βγει στις 12.03 το νέο επεισόδιο, ώστε να το κατεβάσουν στις 12.07, στις 01.08 να το έχουν δει και στις 01.10 να έχουν προλάβει να γράψουν την άποψή τους (ίσως και κανένα spoiler) στα social media.

Αλλά βλέπω, με τον τρόπο μου. Και τις ορέξεις μου. Και τα κέφια μου. Και είναι τέτοια αυτά που πολλές φορές μια ψυχή μου λέει «δεν βλέπεις σήριαλ εσύ»! Όμως εγώ πιστεύω ότι βλέπω. Αλλά όπως και να το κάνεις στον πλανήτη δεν υπάρχουν μόνο οι παραπάνω σειρές. Υπάρχουν πάρα πολλές – και ναι, βλέπω και από αυτές. Μάλλον πιο συχνά από το «Game of Thrones», γιατί στην τελική δεν χρειάζεται να τις κατεβάσω (όλο και κάποιο συνδρομητικό κανάλι θα τις δείχνει) και δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να τις παρακολουθήσεις.

Είναι τα original σήριαλ που έχουν φτιαχτεί βασισμένα στον αρχικό τους σκοπό: να περνάς ωραία την ώρα σου. Και όχι στο τέλος κάθε επεισοδίου να κάνεις αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι είδες. Σήριαλ για τη χαλάρωση και την ευχαρίστηση. Σήριαλ για τα μεσημέρια της Κυριακής που θέλεις να σαπίσεις.

Και μεταξύ μας τώρα, πιστεύω ότι αυτές οι σειρές είναι οι αδικημένες. Επειδή δεν σαρώνουν στα Emmy και δεν προκαλούν ρίγος στο τέλος κάθε επεισοδίου, άντε να τα πάρει το μάτι σου σε κανένα μονόστηλο – κι αν!
Για αυτό αποφάσισα να διορθώσω αυτή την αδικία και μετά από πολλά κείμενα για το «GoT», τον Walter White και τη meth του, θα επικεντρωθώ σε 5 σειρές που αξίζουν τα δικά τους 15 λεπτά δημοσιότητας.

Και αφού είχαμε δει πριν ένα μήνα «Τις… αδικημένες Vol.1», ας ρίξουμε μια ματιά και στο sequel.

Rules of Engagement

Πρωταγωνιστούν: Patrick Warburton, Megyn Price, Oliver Hudson, Bianca Kajlich, David Spade, Adhir Kalyan

Κύκλος: 7ος

Υπόθεση: Η τύχη (ή η ατυχία) τα φέρνει έτσι ώστε ένα παντρεμένο ζευγάρι, ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, ένας sex maniac και ο τίμιος βοηθός του να κάνουν παρέα. Και όπως καταλαβαίνεις η μία παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη. Αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν και σε κάνουν να γελάς πολύ.

Γιατί πρέπει να τη δεις: Γιατί όσο τρελή μοιάζει αυτή η σειρά, είναι αληθινή. Ναι, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται σαν και αυτούς. Το χιούμορ του είναι περίεργο και πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κάφρου. Όπως όταν ο Jeff γυρνάει σπίτι και η Audrey τον ρωτάει «γύρισες από τη δουλειά;», εκείνος αντί να πει ένα κλασικό «ναι», προτιμάει το «ναι, ίσως κάποια στιγμή το δοκιμάσεις!».

 

Falling Skies

Πρωταγωνιστούν: Noah Wyle, Moon Bloodgood

Κύκλος: 3ος

Υπόθεση: Σε ένα πάρα πολύ κοντινό μέλλον, εξωγήινοι εισβάλουν στη Γη και αρχίζει το πάρτι. Κάνουν τους ανθρώπους δούλους και οι λίγοι που γλιτώνουν δημιουργούν στρατό για να τους αντιμετωπίσουν.

Γιατί πρέπει να τη δεις: Ναι, ok, ξέρω, σου φαίνεται μία από τα ίδια. Ωστόσο μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα που έκανε σταδιακά το σενάριο άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον. Ίσως μερικές φορές να το παρακάνει, αλλά όταν έχει βάλει το χεράκι του και ο Steven Spielberg λογικό είναι να συμβαίνει αυτό.

 

Scandal

Πρωταγωνιστούν: Kerry Washington, Darby Stanchfield, Columbus Short, Jeff Perry, Tony Goldwyn

Κύκλος: 3ος

Υπόθεση: Η πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, δημιουργεί τη δική της ομάδα και βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά για την elit των πολιτικών των ΗΠΑ. Τι γίνεται όμως όταν ερωτεύεται τον Πρόεδρο (που είναι και παντρεμένος μέσα σε όλα);

Γιατί πρέπει να τη δεις: Γιατί έχει ίντριγκες, ανατροπές, προδοσίες, απάτες, εκβιασμούς, δράση, έρωτες. Και όλα αυτά με φόντο τον Λευκό Οίκο. Ok, δεν είναι «House of Cards» αλλά ποιος δεν θέλει να δει από την κλειδαρότρυπα;

 

Elementary

Πρωταγωνιστούν: Johnny Lee Miller, Lucy Liu

Κύκλος: 2ος

Υπόθεση: Ο Sherlock Holmes έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να κόψει τα ναρκωτικά (!) και εκεί γνωρίζει τον βοηθό του: μόνο που ο Dr. Watson είναι… η Dr. Watson! Και μπλέκονται στις πιο τρελές υποθέσεις στη μητρόπολη του εγκλήματος.

Γιατί πρέπει να τη δεις: Αν το συγκρίνεις με το βρετανικό «Sherlock» δεν πιάνει μία μπροστά του το «Elementrary». Αλλά δεν είναι και για πέταμα. Ναι, είναι εντελώς μοντερνιά με τον Sherlock να είναι το απόλυτο junkie, αλλά έχει τη φάση του. Ιδιαίτερα για Κυριακή μεσημέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=6YvuZ4Msh50

 

Wilfred

Πρωταγωνιστούν: Elijah Wood

Κύκλος: 3ος

Υπόθεση: Ο Ryan μένει δίπλα στη Jenna, η οποία έχει ένα σκύλο, τον Wilfred. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ryan επικοινωνεί πολύ καλά με τον Wilfred. Πάρα πολύ καλά δηλαδή. Δηλαδή τον βλέπει ως άνθρωπο!

Γιατί πρέπει να τη δεις: Γιατί είναι κάψιμο εντελώς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. (Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τον Elijah Wood μόνο ως Χόμπιτ)