Ωραία χρονιά ήταν για τον κόσμο της μουσικής αυτός που έφυγε, καθώς είχε πολλές και καλές κυκλοφορίες. Και φυσικά ανάμεσα στα εκατοντάδες άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, μερικά από αυτά ξεχώρισαν. Ποιος μπορεί να μην βγάλει το καπέλο στον Jay Z που κατάφερε να βγάλει την hip-hop από το γκέτο και να τη βάλει στα καλύτερα σαλόνια; Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες των ΗΠΑ. 

Η Rihanna για μια ακόμα φορά εντυπωσίασε, τόσο μέσα από τις σέξι φωτογραφίες της, όσο και με το tour της, ενώ η house σκηνή ενώθηκε με την disco και οι Daft Punk είδαν τις μετοχές τους να απογειώνονται. Τέλος η Αγγλία ανακάλυψε τους νέους της ήρωες στο πρόσωπο των Arctic Monkeys. 

Ωστόσο ήταν μια άλλη… φωνή από το Μεγάλο Νησί που κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Η Adele στα 25 της χρόνια μπορεί πλέον να είναι όχι απλά μια super star, αλλά ένας βετεράνος της μουσικής βιομηχανίας. Τι κι αν έχει κυκλοφορήσει μόλις δύο άλμπουμ, τα «19» (2008) και «21» (2011); Έχει καταφέρει να εντυπωσίασει τους πάντες με την καταπληκτική φωνή της. 

Πήγε κόντρα στα δεδομένα και πέτυχε. Σε μια εποχή που ο πλανήτης λατρεύει ατάλαντες με αναλογίες μοντέλου και πρόστυχες συμπεριφορές που τα πετάνε όλα στα video clip τους, έχουν εκατομμύρια θαυμαστές στα social media και κάνουν γυνμνές φωτογραφήσεις, η Adele με τα παραπάνω κιλά και το ατσούμπαλο στυλ κέρδισε τους πάντες μόνο με το ταλέντο της. 

Δεν είναι τυχαίο που στα 25 της χρόνια έχει κερδίσει συνολικά 96 βραβεία, ανάμεσά τους και 9 Grammy! Και το καλύτερο; Το 2013 ήταν αυτή που χάρισε το πρώτο βραβείο Oscar στον James Bond, χάρη στο κομμάτι της «Skyfall». Ναι, ο 007 δεν χρειαζόταν τη δράση, τα supercars και τις όμορφες γυναίκες για να πάρει το χρυσό αγαλματάλι. Χρειαζόταν απλά μια θεϊκή φωνή!
Και ναι, μπορεί η Adele όταν γίνεται εξώφυλλο στη Vogue να… πατώνει το περιοδικό στις πωλήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν δήλωσε μοντέλο. Δήλωσε μουσικός – και όταν πιάνει το μικρόφωνο τότε ένα θαύμα «γεννιέται». 

 

Αποτελέσματα «Ο Καλύτερος Μουσικός του 2013»

Adele 39% 

Daft Punk 24%

Arctic Monkeys 22%

Rihanna 12% 

Jay Z 3%