Τα πιο διάσημα υπερφυσικά πλάσματα αλλά και κάποιοι από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας του τρόμου, ενώνονται σε μία παρέλαση τεράτων στην σειρά «Penny Dreadful» που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του «American Horror Story». Ο Δράκουλας, ο Δρ. Φρανκενστάιν και το τέρας του, ο Ντόριαν Γκρέι, καταραμένες φιγούρες, τρομερές μορφές και δαίμονες, έρχονται για να στοιχειώσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Παραγωγός της σειράς είναι ο Sam Mendes ενώ ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δημιουργία της είναι ο John Logan που το όνομά του φιγουράρει στα σενάρια των «Μονομάχος», «Ο Τελευταίος Σαμουράι», «The Aviator», «Hugo», «Skyfall», και προσεχώς του «Bond 24». Το καστ έχει επίσης άρωμα από 007, καθώς πρωταγωνιστούν ο πρώην James Bond Timothy Dalton και το πρώην Bond Girl, Eva Green. 

Ο τίτλος προέρχεται από ένα είδος βρετανικής λογοτεχνίας φαντασίας του 19ου αιώνα. Τα βιβλία τύπου «penny dreadful» είχαν τρομακτικές ιστορίες και κυκλοφορούσαν σε τεύχη με αντίτιμο μία δεκάρα (penny), δίνοντας τον κατάλληλο τίτλο και στη νέα σειρά που θα συγκεντρώσει τις πιο τερατώδεις φιγούρες του γοτθικού τρόμου και του μακάβριου, και θα διαδραματίζεται στο Βικτοριανό Λονδίνο.

Το νέο τηλεοπτικό δημιούργημα περιγράφεται ως «ψυχοπαθητικά σεξουαλικό» οπότε πιθανότατα θα περιλαμβάνει αρκετές ωμές σκηνές ερωτισμού, βίας και αίματος, όπως και το «American Horror Story».

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από οκτώ ωριαία επεισόδια, με τα δύο πρώτα σε σκηνοθεσία του Juan Antonio Bayona, δημιουργού του ανατριχιαστικού, ατμοσφαιρικού, ισπανικού θρίλερ «Το Ορφανοτροφείο». Η πρεμιέρα της σειράς αναμένεται στο δίκτυο του Showtime, το Μάρτιο τoυ 2014, και το teaser trailer με μία Eva Green να δαιμονίζεται, μας προκαλεί ρίγη ανατριχίλας και μας κάνει να ανυπομονούμε για τη νέα σελίδα στην φρίκη μέσα από την μικρή οθόνη!