Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τον τερματοφύλακα που έχουν πάρει δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον λόγο τον ξέρουμε όλοι και έχει να κάνει με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Ισπανού, που έχουν προσδώσει σταθερότητα στους νταμπλούχους και μια άμυνα από… ατσάλι.
 
Στην Ατλέτικο, ωστόσο, πάρθηκε μια απόφαση και το ντόμινο από τη Μαδρίτη φτάνει μέχρι τον Πειραιά. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο βασικός γκολκίπερ των “ροχιμπλάνκος” αποχωρεί από την ομάδα. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει τον Κουρτουά, αυτό όμως το σενάριο έχει τα… κενά του, με δεδομένο ότι ο special one βλέπει -για την ώρα- τον Κουρτουά ως το απόλυτο στήριγμα στον Πετρ Τσεχ κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι.
 
Αυτός είναι ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φορέσει τα μπλε ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο. Ωστόσο ο Κουρτουά μοιάζει αποφασισμένος να φύγει από την ομάδα της Μαδρίτης και αυτή είναι πλέον αναγκασμένη να βρει βασικό γκολκίπερ. Ένας, λοιπόν, από τους υποψήφιους και μάλιστα σε περίοπτη θέση είναι ο Ρομπέρτο. Μια δήλωσε δε, του αθλητικού διευθυντή των “ροχιμπλάνκος”, Χοσέ Λουίς Πέρεθ Καμινέρο, κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κάθονται στα κάρβουνα. «Ο Ρομπέρτο είναι για το επίπεδο της Ατλέτικο» είπε ο Καμινέρο και στην πλατεία Αλεξάνδρας ήδη έχουν αρχίσει να έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους.
 
Τόσο για τις εξελίξεις στους Μαδριλένους, όσο και για τη μεταγραφική πιάτσα, ώστε να βρεθεί ο νέος «φύλακας-άγγελος». Όλα είναι ρευστά τη δεδομένη χρονική στιγμή, ό,τι και να προβλεφθεί είναι παρακινδυνευμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως οι πρωταθλητές που γνωρίζουν τις δυσκολίες της υπόθεσης Ρομπέρτο, αρχίζουν και… ψάχνονται.