Φοράει ρούχα σαν τον Ρομπέν των Δασών, μπορεί να πετάξει, η καλύτερή του φίλη είναι μια νεράιδα και ο μεγαλύτερός του εχθρός ο πειρατής Κάπτεν Χουκ. Ναι, είναι ο Πίτερ Παν – το αγόρι που μπορεί να τα κάνει όλα, εκτός από το να μεγαλώσει. Από τις αρχές του 20ου αιώνα που έκανε την εμφάνισή του δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει την ιστορία του και παιδί που να μην θέλει να μοιάσει στον Πίτερ – και να «χαθεί» στις περιπέτειες της Χώρας του Ποτέ Ποτέ! 

Πίσω από τη «γέννηση» του Πίτερ Παν βρισκόταν ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας James Barrie. Επιτυχημένος, αλλά με πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Όταν ήταν μικρός είχε δει τη μητέρα του να πέφτει σε κατάθλιψη από τον θάνατο του αδερφού του. Ενώ η προσωπική του ζωή ήταν πολύ άσχημη, καθώς ο γάμος του με την ηθοποιό Mary Ansell δεν πήγαινε καθόλου καλά. Η αλήθεια είναι ότι ο Barrie δεν ήθελε ποτέ να κάνει οικογένεια, ένιωθε πάντα ένα μικρό παιδί, αλλά λόγο της θέσης του (διάσημος) ήταν υποχρεωμένος να παντρευτεί για να μην ακούγονται διάφορες φήμες για τη ζωή του. 

Κάποια στιγμή γνωρίζει την οικογένεια Davis, με την όμορφη μητέρα Sylvia και τα 3 παιδιά της -ανάμεσά τους και ο μικρός Peter-, αρχίζει να κάνει πολύ παρέα μαζί τους, να παίζει και από αυτά τους τα παιχνίδια εμπνεύστηκε το βιβλίο «The Little White Bird», εκεί όπου ένα παιδί ο Πίτερ Παν μπορεί να πετάξει μακριά από τους γονείς του και να ζήσει με τις νεράιδες. 

Το βιβλίο γίνεται επιτυχία, ο κόσμος θέλει και άλλες περιπέτειες του Πίτερ Παν και στις 27 Δεκεμβρίου 1904 το θεατρικό έργο κάνει πρεμιέρα στο θέατρο York. Ένα είδωλο για μικρά και μεγάλα παιδιά μόλις είχε γεννηθεί.