Κι εκεί που έχεις διαλύσει το snooze στο ξυπνητήρι, κι εκεί που χάνεις τα μπολάκια και τα κουτάλια,  δύο τύποι από το αξημέρωτο, μοιάζουν να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Αντώνης Κυρίκος, χωρίς τη βοήθεια κάποιας… μπέρτας, καταφέρνουν να σε κάνουν να ξυπνάς πιο γρήγορα και από τον εκνευριστικό θαλαμοφύλακα που ήθελε να κάνει σωστά τη… δουλειά του! Από τις 07:00 έως τις 09:00 σερβίρουν χιούμορ, αισιοδοξία, διαφωνίες και μπόλικα νέα, όλων των ειδών,  στον Sentra 103.3. 

Μουσικές, πρωτοσελιδα, χρηστικά, κινηματογραφος, θέατρο, φαρμακεία και ολγον μπάλα-μπάσκετ γιατί είναι και αθλητική εκπομπή! Αλλά πάνω από όλα, «Ξυπνάς καλά»!

Είπαμε να τους ρωτήσουμε μερικά πράγματα, αλλά χαλάσανε μια πολλά υποσχόμενη συνέντευξη… 

Διαβάστε πως:

Ποια ήταν η είδηση της χρονιάς που σας άφησε άφωνους;

Αντώνης Κυρίκος: Είδηση της χρονιάς θα ήταν το γεγονός να μείνει άφωνος ένας πολυλογάς όπως εγώ!!! Κάτι που μπορεί να με κάνει να χάσω πρόσκαιρα τη λαλιά μου είναι όταν συνειδητοποιώ πόσο εύκολα συνεχίζουμε να ξεχνάμε.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Ότι ο Μιχάλης ο Λιάπης ξέρει να οδηγάει!

Ποια όνομα Ελληνίδας γυναίκας αναφέρατε περισσότερο στην εκπομπή σας το 2013;

Αντώνης Κυρίκος: Εγώ την Τίνκερμπελ. Βασική προμηθεύτρια νεραϊδόσκονης στην εκπομπή και φαντασίωση μου για μια αξέχαστη νύχτα στην «Χώρα του Ποτέ»

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Της Παναγιώτας Παπαλεξίου. Είναι η ηχολήπτρια που έκανε περισσότερες βάρδιες μαζί μας νομίζω…

Με ποιο τραγούδι συνδέσατε τη χρονιά που φεύγει;

Αντώνης Κυρίκος: «I feel good», James Brown. Έτσι αρχίζει και τελειώνει η εκπομπή, έτσι αρχίζει και τελειώνει η μέρα μου.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: «Φεύγει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, λαλαλαλα…» Παραδοσιακή θλίψη από παιδί. 

Ποιο είναι το γκολ που πανηγυρίσατε πιο έντονα το 2013 και ποιο εκείνο που σας έριξε στα πατώματα;

Αντώνης Κυρίκος: Πανηγύρι τρελό, καπνογόνα και ντούντουκες στο πρώτο γκολ του 4χρονου γιου μου στη παιδική χαρά!!!!!! Ακόμα δεν έχω φάει το γκολ που θα με ρίξει στα πατώματα!!!

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Καταγγέλλω την ερώτηση ως ρατσιστική εναντίον του μπάσκετ. Αλλά δεν θυμάμαι να σας πω αντίστοιχα καλάθια. Και να θυμόμουν δεν θα σας έλεγα, γιατί θα με έλεγαν γαύρο, βάζελο ή πληρωμένο κονδυλοφόρο των Λος Αντζελες Κλίπερς. 

Ποιος ήταν ο άνδρας της χρονιάς;

Αντώνης Κυρίκος: Πάνω που τον είχα βρει, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και τον ξέχασα!

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Ο Γιάννης Στουρνάρας. Ελπίζω της τελευταίας χρονιάς που θα μπορεί να αναδειχθεί άντρας της χρονιάς. (Συγγνώμη Αντώνη. Με τέτοιο κούρεμα δεν έχεις καμία τύχη…)

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Μουντιάλ;

Αντώνης Κυρίκος: Η Αργεντινή. Είναι ομάδα που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει όλα τα Μουντιάλ! Vamos Argentina!

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Αυτή που θα υποδείξει ο Μανώλης Μαυρομάτης. Δεν έχω ακόμα πληροφορίες επ’ αυτού του ζητήματος. 

Modern ή old school football; Ιταλός αμυντικός με καρέ μαλλί και κορδέλα ή Ουρουαγανός με ουλή στο πρόσωπο;

Αντώνης Κυρίκος: Ουλή στο πρόσωπο και βλέμμα προς τον επιθετικό που μεταφράζεται ως «ή εσύ θα περάσεις ή η μπάλα»

Δημήτρης Κωνσταντινίδης:  Οσμίζομαι «φωτογραφική» ερώτηση. Συνδυάζοντας και τις δύο σχολές περιγράφετε τον Πάμπλο Γκαρσία. Μια ουλή, αν δεν την έχει, θα την κάνει. Και θα ράψει μόνος του την πληγή…

Αν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας ήταν προπονητές, σε ποιες ομάδες θα ήταν προπονητές, σύμφωνα με την κουλτούρα τους;

Αντώνης Κυρίκος: Ο Σαμάρας στον Ολυμπιακό. Έχει ζήσει πέτρινα χρόνια και τώρα σηκώνει κούπες. Ο Βενιζέλος στον Βενιζελειακό. Παίχτης, προπονητής, πρόεδρος όλα εκείνος. Ο Τσίπρας στον ΠΑΟΚ. Κυνηγημένος, αδικημένος και «εγώ πότε θα πάρω πρωτάθλημα»;

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Δύσκολα μας βάζετε. Αφού λέτε «σύμφωνα με την κουλτούρα  τους», ο Σαμαράς λογικά πουθενά,  με δεύτερη επιλογή την Λάτσιο που έχει κάργα…δημοκρατική παράδοση. Ο Βενιζέλος επειδή έχει αναπτύξει την κουλτούρα του «μόνιμα δεύτερος» μια χαρά είναι για Εσπανιόλ και ο Αλέξης ο Τσίπρας που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για πρωτάθλημα στην Άρσεναλ πχ.