Χάδι. Πιάσιμο απ’ το χέρι. Αγκαλιά. Φιλί. Υπέροχοι τρόποι να επικοινωνείς, χωρίς να μιλάς. Κι όχι απλά υπέροχοι αλλά και… αναγκαίοι!

Όπως μου αποκάλυψε το φιλαράκι μου το Brightside.me, χωρίς αγγίγματα θα είχαμε πρόβλημα οι άνθρωποι. Και να 8 “γιατί”, που θα σε πείσουν να πας τώρα σ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο κα να το πάρεις μια μεγάλη αγκαλιά!

1. Είναι ένας απ’ τους πρώτους τρόπους που είχες για να επικοινωνείς…

…όταν δεν είχες άλλους τρόπους για να επικοινωνείς!

2. Βοηθάει τη σχέση σου να είναι ζωντανή και υγιής!

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα ζευγάρια που απλώς κρατιούνται απ’ το χέρι, συγχρονίζουν τα εγκεφαλικά τους κύματα, τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή τους, και μειώνουν τον πόνο. Σαν να λέμε, μια πολύ όμορφη σχέση!

3. Γιατί στο παρελθόν ήταν για σένα ζήτημα ζωής και θανάτου!

Δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες: η ψυχική υγεία, η ανάπτυξη, ως κι η ίδια η ζωή ενός μωρού που οι γονείς του δεν το χαϊδεύουν, δεν το αγκαλιάζουν, δεν το φιλάνε, μπορεί να κινδυνεύσουν σοβαρά.

4. Είναι βασικό για την ψυχική σου υγεία!

Είμαστε κοινωνικά ζώα. Η ίδια η ψυχοσύνθεσή μας έχει ανάγκη το άγγιγμα.

5. Μπορεί να επιφέρει πολλά θετικά στη σωματική σου υγεία!

Το άγγιγμα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου απέναντι σε κινδύνους που το απειλούν. Επίσης, μην το ξεχνάμε, το μασαζάκι που ανακουφίζει, άγγιγμα είναι!

6. Κάνει χαρούμενο το μυαλό σου!

Όταν αγγίζεις κάποιον, ο εγκέφαλος εκκρίνει οξυτοκίνη. Κι αυτή φέρνει χαρά!

7. Κάνει τα πάντα πιο… πραγματικά!

Όταν θες να επιβεβαιώσεις ότι κάτι υπάρχει, τι κάνεις; Αντανακλαστικά, πας να το πιάσεις. Είναι η αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις περισσότερο από κάθε άλλη, τον υλικό κόσμο.

8. Είναι πιθανότερο να πείσεις κάποιον για κάτι!

Έρευνες δείχνουν πως ένα μικρό άγγιγμα βοηθάει στο να πείσεις κάποιον να σε βοηθήσει σε μια κατάσταση. Επίσης, άλλη έρευνα δείχνει πως, σερβιτόροι που αγγίζουν διακριτικά πελάτες σ’ ένα μαγαζί, παίρνουν μεγαλύτερα φιλοδωρήματα. Επιστήμη παιδιά… Μίλησε!