Υπάρχουν τροφές που δεν κάνουν καλό και τις ξέρεις. Κόκκινο κρέας, λιπαρά και τζανκ φουντ. Υπάρχουν τροφές που δεν ξέρεις αν κάνουν καλό ή κακό. Ωστόσο οι χειρότερες, είναι οι τροφές που νομίζεις ότι σου κάνουν καλό μα δεν σου κάνουν!

Δες εδώ παρακάτω λοιπόν, μια σειρά τροφών που δεν πρέπει να καταναλώνεις. Τροφών που τις θεωρείς υγιεινές (ή τουλάχιστον ακίνδυνες) αλλά είναι χειρότερες ακόμη κι απ’ το κάπνισμα!

(Με την πάντα έγκυρη “ιατρική” σφραγίδα του Brightside.me).

Φυσικοί Χυμοί (με προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών)

Κι όμως! Πρώτον, με τον να πίνεις φυσικούς χυμούς δεν παίρνεις όλες τις βιταμίνες που νομίζεις ότι παίρνεις, αφού αυτές χάνονται με το που στύβεις σχεδόν το φρούτο. Όμως το ακόμη χειρότερο είναι πως οι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί (αν δεν γράφουν “χωρίς ζάχαρη” ή “100% φυσικός”) συχνά έχουν τόση ζάχαρη όση κι η Κόκα-Κόλα. Μην το παρακάνεις, όπως δεν το παρακάνεις και με την Κόκα-Κόλα. Ή ψάξε αυτούς που δεν έχουν ζάχαρη αλλά ΟΥΤΕ και πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες!

Μπάρες Γκρανόλα

Κι εδώ το πρόβλημα είναι η ζάχαρη. Αν τις βρίσκεις με μέλι, με ταχίνι ή οτιδήποτε τέτοιο, όλα καλά. Όμως συχνά οι μπάρες γκρανόλα έχουν πολλή ζάχαρη, κι εσύ τις κατεβάζεις ανυποψίαστος γιατί νομίζεις πως σου κάνουν καλό. Ή έστω δεν σου κάνουν κακό. Ψάξε και βρες τις “άνευ”.

Σούσι

Αλλά τι σούσι; Το κλασικό σούσι είναι μια χαρά. Όμως στις μέρες μας, την εποχή που όλα γίνονται ντελίβερι και μοιραία “αμερικανοποιούνται” (σκέψου την ιταλική πίτσα, σκέψου τη ντελίβερι πίτσα, και θα καταλάβεις), το σούσι αποκτά μαγιονέζες, τυριά κρέμα, σος και λοιπά εγκλήματα κατά του οργανισμού σου. Ε, κρίμα είναι! Απ’ το να φας “σούσι – μπέργκερ”, φάε μπέργκερ κανονικό να το χαρείς τουλάχιστον το κακό που σου κάνει…

Προϊόντα Χωρίς Λιπαρά

Ναι, δεν έχει λιπαρά, αλλά πώς το καταφέρνει. Με προϊόντα ζάχαρης το καταφέρνει, για να διατηρεί αυτό που τρως το άρωμα και τη γεύση του. Η επιστήμη σήμερα συμφωνεί: καλύτερα τα λιπαρά, παρά ΑΥΤΑ τα χωρίς λιπαρά! Αν θες όντως καθαρό φαγητό, φάε σαλάτα, φάε φρούτα, φάε χόρτα…

Δημητριακά

Αυτό ομολογώ με πλήγωσε, αλλά τι να γίνει; Το θετικό είναι πως, κι εδώ, τα σωστά δημητριακά είναι το καλύτερο πρωινό! Φτάνει να μην έχουν σοκολάτες, ζάχαρη, γλυκαντικά και άλλα που τα κάνουν λίγο πιο νόστιμα. Τα περισσότερα έχουν, αλλά μπορείς να επιλέξεις ποια θα φας. Τώρα ξέρεις τουλάχιστον ποια είναι καλό να φας…

Λευκό Ψωμί

Ντάξει, αυτό παίζει να το ήξερες ήδη. Δεν είναι ο νούμερο 1 φίλος το διαβήτη χωρίς λόγο. Το ψωμί για να γίνει “λευκό”, μέσα απ’ την επεξεργασία του χάνει όλα τα θετικά του στοιχεία, είναι παχυντικό και δημιουργεί αρκετά ακόμη προβλήματα. Άλλαξέ το με μαύρο και καθάρισες!

Σόγια

Νόμιζες πώς είναι 1 κι 1 για την υγεία του οργανισμού σου; Ε, δεν είναι. Είναι μεταλλαγμένη τις περισσότερες φορές και σε αντίθεση με τους Χ-Men, εδώ αυτό δεν σημαίνει διαφορετικός και με υπερδυνάμεις. Η σόγια αν είναι καθημερινό κομμάτι της διατροφής, μπορεί να προκαλέσει ορμονικά προβλήματα, δεν σου παρέχει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι, και γενικώς καλό είναι να την αποφεύγεις.