Το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, είναι πάλι εδώ, μέσα στη λαλάκα του καλοκαιριού έτοιμο να δροσίσει για 4 ημέρες όλες εκείνες τις φλογισμένες σκέψεις που εκρήγνυνται στο κεφάλι μας και που το μόνο που χρειάζεται είναι να τις μοιραστούμε, για να σιγουρευτούμε ότι καίνε και σε άλλα κεφάλια, να συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε δρόμους που τους ανοίγουμε περπατώντας και διαβάζοντας.

Το καλυτερότερο Φεστιβάλ Βιβλίου, ενώνει 28 μικρούς και θαυματουργούς εκδοτικούς οίκους που έχουν σκοπό να καταφέρουν ρωγμές και ρίξεις με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας που συνυπάρχουμε.

“Στόχος μας είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία.

Σας καλούμε να βρεθούμε, λοιπόν, ξανά, επιμένοντας στη συμπόρευση, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη δημιουργία. Σας καλούμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε αναζητήσεις, απόψεις και ιδέες. Γνωρίζουμε πως έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε το στίγμα ενός διαφορετικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού συνεργασίας, παρέμβασης και αμφισβήτησης.

Θέλουμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γεμίσει και αυτό το καλοκαίρι με φίλους των βιβλίων, ώστε να γίνει εφαλτήριο για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής, στην οποία εντάσσουμε και τη δική μας εκδοτική δραστηριότητα».

Συναντήσαμε τον Τάσο Θεοφίλου από τις εκδόσεις Ren n’ noir, τον Νίκο Κατσιαούνη από τις εκδόσεις Έρμα και τη Δάφνη Χασούρου από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής και μας μίλησαν για τα βιβλία, τις κουβέντες που ανοίγουν γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα υποσχέθηκαν ένα δυνατό μπαρ για να ανάψουν τα αίματα.

Τσέκαρε το βίντεο και έλα να ανταμώσουμε στις 11-14 Ιουλίου στο Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στο Θησείο.