Είναι ο απόλυτος φόβος του καλοκαιριού. Είναι το έντομο που, με στυλ και ικανότητες κομάντο, δεν σ’ ενοχλεί, δεν σε “τρομάζει”, σε τσιμπάει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι αλλά… σου πίνει το αίμα!

Ωστόσο υπάρχει λύση, προβοκάτορα ή προβοκατόρισσα, να γλυτώσεις τα 7 χρόνια φαγούρα της κουνουποεπίθεσης. Για την ακρίβεια 5 λύσεις, τις οποίες σου παρουσιάζουμε εδώ παρακάτω. Κι ευχαριστούμε φυσικά το Brightside.me που μας τις σφύριξε.

Σκόνη βανίλιας

Διαλύεις σκόνη βανίλιας σε λοσιόν για μωρά (αναλογία 1/10) και βάζεις λίγο απ’ το μείγμα στα μέρη του σώματός σου που δεν καλύπτονται από ρούχα. Καθάρισες!

Γαρύφαλλο

Βάλε 5 γραμμάρια γαρύφαλλο σε ένα ποτήρι νερού και βράσε για 15 λεπτά. Αρκούν 10 σταγόνες απ’ αυτό το θαυματουργό ζουμί σε μια κουταλιά της σούπας κολόνια. Απλώνεις στα “εκτεθειμένα” μέρη σου, και βουαλά: θα μυρίζεις όμορφα, αλλά τα κουνούπια δεν θ’ αντέχουν τη μυρωδιά σου!

Λάδι κέδρου

Όχι μόνο κουνούπια, αλλά και κατσαρίδες και μύγες. Το λάδι κέδρου δεν είναι λάδι, μαγικός ζωμός είναι! (Αλλά μην το φας…).

Βασιλικός

Φρέσκα φύλλα και άνθη βασιλικού, τα παίρνεις και τα τρίβεις πάνω σου. Τα κουνούπια φεύγουν. Εσύ ησυχάζεις. Χτύπα και μια μακαρονάδα ύστερα…

Μαγειρικό λάδι, σαμπουάν και ξύδι!

Τα βάζεις μαζί, τα ταρακουνάς ώσπου ν’ αφρίσουν. Ύστερα το ψεκάζεις επάνω σου, ή το αφήνεις σ’ ένα ανοιχτό μπουκαλάκι κι ηρεμεί το κεφαλάκι σου. Τέρμα τα έντομα που θέλουν να σου πιουν το αίμα!