Είναι γνωστό ότι ο οργανισμός σου έχει διάφορους τρόπους να σου λέει πράγματα. Όνειρα, ντε ζα βου και λοιπές καταστάσεις βγαλμένες από ταινίες. Όμως δεν είναι όλα πάντα τόσο… κινηματογραφικά!

Όπως μας πληροφορεί το πάντα έγκυρο Brightside.me υπάρχει μια σειρά από πολύ απλά πράγματα με τα οποία το σώμα σου σε πληροφορεί, όχι πως έχει πρόβλημα το ίδια αλλά… πως δεν είσαι χαρούμενος! Οπότε, δες τα, άκου το, και άλλαξε τη ζωή σου!

1. Θες συνέχεια σνακ και γλυκά

Η σεροτονίνη είναι στα πατώματα και χρειάζεσαι πατατάκια και σοκολάτες για ν’ ανέβει (μαζί και η διάθεσή σου). Ωστόσο, όσα σνακ και να φας, ο μόνος τρόπος να πάψουν αυτά τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης είναι να φτιάξεις αυτά που σου χαλάνε τη… ζαχαρένια!

2. Παίρνεις κιλά

Η ντοπαμίνη δεν σου φτάνει, κι αυτό σε οδηγεί σε μεγάλη κατανάλωση φαγητού. Έχεις ακούσει κόσμο να λέει: “Όταν είμαι στενοχωρημένος, τρώω συνέχεια;”. Ε, δουλεύει κι ανάποδα συνήθως. Και σε συνδυασμό με το “1”, ανεβάζει τα νούμερα στη ζυγαριά.

3. Το στήθος σου μαλακώνει

Γυναικείο σύμπτωμα και γι’ αυτό ευθύνονται τα οιστρογόνα. Όταν βρεις τρόπο να ξανανιώσεις χαρούμενη, το στήθος θα ξαναβρεί το χαμένο του σφρίγος!

4. Χαμηλή ενσυναίσθηση

Έρευνες έχουν δείξει πως, όταν η διάθεσή σου δεν είναι καλή, σου είναι δύσκολο να διαισθανθείς τη διάθεση των άλλων. Οπότε, αν βλέπεις πως η ενσυναίσθησή σου δεν δουλεύει όπως κάποτε, τσέκαρε μήπως δεν είσαι τελικά και πολύ χαρούμενος/η με τη ζωή σου. Και άλλαξέ τη!

5. Πονοκέφαλος

Ντάξει, ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες. Μία απ’ αυτές ωστόσο είναι και η έλλειψη… χαράς! Όταν αποκλείσεις τις άλλες, σκέψου τη.

6. Αϋπνία

Ξανά η σεροτονίνη πρωταγωνιστεί εδώ, με τα χαμηλά της επίπεδα. Ε, και μεταξύ μας, συνήθως όταν έχεις αϋπνία επειδή σκέφτεσαι πράγματα ή έχεις άγχος, η κατάσταση της ζωής σου (στιγμιαία έστω), δεν είναι η καλύτερη. Όταν αυτά που σκέφτεσαι είναι όμορφα, δεν τα σκέφτεσαι, τα ονειρεύεσαι. Και σε παίρνει ο ύπνος!

7. Τρέμουλο

Το τρέμουλο, αν δεν προκύπτει από άλλες αιτίες, μπορεί να προκύπτει από χαμηλή ντοπαμίνη. Αν τρέμει το χέρι σου με το φλιτζάνι, φτιάξε γλυκό καφέ και χαμογέλα. Όταν ξαναγίνεις χαρούμενος/η, μπορεί να φύγει και το τρέμουλο!