Πριν μερικές μέρες, πήγα από την πλαζ Βουλιαγμένης για να ζήσω από κοντά την εμπειρία του Xterra Greece Championship και να μάθω μυστικά για fitness, tech και Wellbeing.

Φέτος είναι η έβδομη χρονιά που διοργανώνεται αυτή η κορυφαία διοργάνωση Off Road τριάθλου και φυσικά η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ήταν εκεί ως strategic partner για να την στηρίξει.

Θα μου πεις οκ… Τι σχέση έχει η ΓΕΡΜΑΝΟΣ με το Off Road τρίαθλο; Θα σου πω, η τεχνολογία έχει σχέση με όλα, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στο κομμάτι του fitness. Σκέψου ότι το smartphone σου με το κατάλληλο αξεσουάρ μπορεί να “μεταμορφωθεί” σε ότι χρειάζεσαι έτσι ώστε να σε βοηθήσει. Άρα γιατί να μην μπορεί να σε βοηθήσει και με τον αθλητισμό.

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο booth που είχε στήσει, παρουσίαζε σε επισκέπτες και αθλητές που ετοιμαζόντουσαν για τον αγώνα, μία γεύση από όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της τεχνολογίας με φόκους στο fitness.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλα τα νέα fitness trackers και smartwatches, συσκευές δηλαδή που μπορούν να μας κάνουν να προπονηθούμε καλύτερα, καταγράφοντας όλες τις επιδόσεις μας και δίνοντας μας συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε. Φυσικά action κάμερες για να μπορούμε να καταγράφουμε και αν μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, τα κατορθώματά μας και φυσικά ασύρματα ηχεία και ακουστικά, γιατί όπως και να το κάνουμε γυμναστική χωρίς μουσική, δεν λέει.

Στο G TECH Showroom της ΓΕΡΜΑΝΟΣ επίσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τι παίζει στην ηλεκτροκίνητη μετακίνηση, με τα ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα να δεσπόζουν.

Όλα καλά με όλα αυτά τα μπλιμπλίκια, στην πράξη τι κάνουμε όμως; Δεν σημαίνει ότι επειδή πήρες ένα smartband, ότι γυμνάζεσαι κιόλας.

Γι’ αυτό το λόγο η ΓΕΡΜΑΝΟΣ πέρα από το G TECH SHOWROOM είχε στήσει κι ένα ακόμα booth στο οποίο εξειδικευμένοι instructors στον χώρο του fitness και της διατροφής, ήταν εκεί για να μας μυήσουν σε ασκήσεις yoga, pilates, yogilates αλλά και life coaching.

Να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο νόημα της υγιεινής ζωής και μετά να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε υγιεινά. 

Κάπου εκεί ήταν και οι Tech Experts της ΓΕΡΜΑΝΟΣ που μας έδειχναν πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και που ξέρεις, μία μέρα ίσως καταφέρω κι εγώ να πάρω μέρος στο Xterra και να τερματίσω, έχοντας καταφέρει να κάνω 1500μ κολύμπι, 30χλμ ποδήλατο και 10χλμ τρέξιμο όπως δηλαδή έκαναν οι 300 αθλητές που συμμετείχαν στον φετινό αγώνα.

Α! και δεν σου είπα οι καλύτεροι από αυτούς, πάνε Χαβάι! Καλά όχι για διακοπές, αλλά για τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος που γίνεται στο Μάουι.

Μήπως τώρα που μπήκε και η Χαβάι στην μέση να το ξανασκεφτείς; Πάρε ένα smartwatch ξεκίνα τις προπονήσεις και για ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου, πέρνα μία βόλτα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να σου λυθούν όλες οι απορίες σου. 

Ακόμα κάθεσαι;