Σου λένε Game of Thrones, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι;

Οκ, ακόμα κι αν είσαι από τους μερακλήδες που σκέφτονται… “Σαρκικά Ερωτικά Ξεσαλώματα”, το δεύτερο που σκέφτεσαι δεν μπορεί να είναι άλλο από “αίμα”. Κι αυτό δεν είναι διόλου παράξενο, αφού η σειρά που σημάδεψε (και σημαδεύει) τη μεσαιωνική φαντασία στην τηλεόραση, σπαταλά “ταραντινικές” ποσότητες αίματος στον κόσμο της.

Δεν είναι σταγόνες, δεν είναι ρυάκια, δεν είναι συντριβάνια, είναι ποτάμια αίματος! Μεσαίωνας βλέπεις, κι εκεί όλα λύνονται με το σπαθί και το μαχαίρι. Παλικαρίσια κι από μπρος, ή “άτιμα” και πισώπλατα, ό,τι μπορεί να κόψει στον κόσμο του Γουέστερος είναι σχεδόν συνέχεια κόκκινο. Λογικό λοιπόν να σου φέρνει στο νου “αίμα” το Game of Thrones, όμως πόσο λογικό είναι να ζητάει το δικό σου αίμα;

Κι όμως, αυτό το τελευταίο δεν είναι απλά λογικό. Υπέροχο είναι! Εφόσον λοιπόν σ’ αρέσει να βλέπεις το αίμα των οχτρών να χύνεται στην οθόνη σου, τώρα που πλησιάζει το τέλος  οφείλεις να προσφέρεις και το δικό σου σ’ αυτούς που το ‘χουν ανάγκη. Πώς; Η HBO οργανώνει παγκόσμια αιμοδοσία, κι η Nova που τρέχει αποκλειστικά το GoT στην Ελλάδα, στέκεται στο ύψος του θρόνου της, φροντίζοντας να ‘χουμε και στη χώρα μας την ευκαιρία να… ματώσουμε!

Πιστή στις ιπποτικές της πεποιθήσεις και στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της λοιπόν, η Nova συντροφιά με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε καλούν να ματώσεις για το θρόνο στο Bleed for the Throne, στη Λάρισα (18/3, “Μύλο του Παππά”, 8.30-15.00), στη Θεσσαλονίκη (19/3, ΔΕΘ περίπτερο 14, 09.00-22.00), και τελικά στην Αθήνα (26 – 27/3, Μετρό Συντάγματος, 09.00-20.00). Κι όπου θρόνος, ο πιο όμορφος στόχος του κόσμου: να σώσεις τις ζωές των άλλων ανθρώπων!

Οπότε, ευγενικέ πολεμιστή, γενναία πολεμίστρια, ιδού το Γουέστερος ιδού και το ζήτημα: έχεις το θάρος να προσφέρεις δέκα λεπτά από το χρόνο σου και ν’ αντέξεις το τσίμπημα της βελόνας; Αν το ‘χεις, έλα, κέρδισε (με την αξία και το αίμα σου!) ένα μπλουζάκι Bleed for the Throne και φόρα το περήφανα για να ξέρουν όλοι ότι ανήκεις σ’ αυτούς που έκαναν το καλό όταν τους ζητήθηκε. Και ποιος ξέρει, ίσως υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις που σε περιμένουν, αν μπεις σ’ αυτήν την περιπέτεια.

Για την υστεροφημία σου και για το καλό των άλλων. Έτσι θα πάρεις το θρόνο αφού είναι γνωστό: όσο βρόμικο κι αν είναι το “παιχνίδι”, στο τέλος κερδίζει η πιο αποφασισμένη και αγνή καρδιά!