Δεν είναι πολύ μεγάλο σπάσιμο να πρέπει να κοιμηθείς (επειδή πρέπει να ξυπνήσεις!) και να μη μπορείς; Να νιώθεις τις ώρες που έπρεπε να είναι “ώρες ύπνου” σου να φεύγουν, κι εσένα το μάτι σου… γαρίδα; Ε λοιπόν, έχουμε τη λύση!

Χάρη στην πάντα χρήσιμη έρευνα του Brightside.me, σου παρουσιάζουμε 8+1 απίθανα τρικ για να κοιμάσαι στο πιτς φιτίλι! Τσέκαρε.

1. Ξάπλωσε σωστά.

Αν θες να νικήσεις την αϋπνία, ξάπλωσε ανάσκελα. Ο ύπνος στο πλάι σου κάνει πιο δύσκολη την αναπνοή και φέρνει πόνους στην πλάτη. Όμως το χειρότερο απ’ όλα είναι να κοιμάσαι μπρούμυτα. Άραξε σου λέμε!

2. Πάρε σωστό στρώμα.

Κάθε 7 χρόνια πρέπει να το αλλάζεις. Αλλά για να μην μπαίνεις σε τσάμπα έξοδα, βεβαιώσουν πως όταν κοιμάσαι η σπονδυλική στήλη σου είναι σε ευθεία θέση. Αν όχι… μπες σε έξοδα! Αξίζει.

3. Γράψε ημερολόγιο.

Αφιέρωσε 15 λεπτάκια το βράδυ για να γράψεις τις σκέψεις σου. Αλλά μόνο τις θετικές! Θα σε βοηθήσει να νιώσεις χαρούμενος, να χαλαρώσεις, να μειώσεις το στρες κι έτσι και κοιμηθείς.

4. Μην κοιμάσαι μεσημέρια κι απογεύματα!

Ο γρήγορος “υπνάκος” που σου ‘λεγε η γιαγιά σου να πάρεις κάθε μεσημέρι, δεν κάνει δουλειά. Το μόνο που πετυχαίνει είναι (χωρίς να σε ξεκουράζει στ’ αλήθεια) να δυσκολεύει τον βραδινό σου ύπνο. Ζήσε τη μέρα σου, κοιμήσου τη νύχτα σου.

5. Πάρε το ρολόι μακριά απ’ το οπτικό σου πεδίο.

Όσο βλέπεις την ώρα να περνάει κι εσύ να μην κοιμάσαι, αγχώνεσαι. Κι άρα δεν κοιμάσαι! Κι έτσι αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο. Φαύλος κύκλος…

6. Κάνε γιόγκα!

Γελάσαμε λιγουλάκι, όμως σ’ αυτά δεν χωράνε οπαδικά. Αν βοηθάει, να κάνεις! Και βοηθάει.

7. Φάε το σωστό φαγητό.

Ακτινίδια, καρύδια, αβοκάντο, και πολύ, πολύ, (πολύ!) σπανάκι! Ξέρεις τι υπνάρες έριχνε ο Ποπάυ;

8. Φαντάσου!

Είναι ολόκληρη τεχνική. Επιστημονική! Φαντάσου ένα μέρος που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, γαλήνια, κάπου που να νιώθεις χαρά κι ασφάλεια. Και τσουπ! Κοιμήθηκες…

+1 | Προσπάθησε να μείνεις ξύπνιος!

Δεν φαντάζεσαι πόσο πιάνει! Αντί να προσπαθείς να κοιμηθείς, βάλε μια ταινία (μεγάλη), πιάσε ένα βιβλίο, κάνε κάτι και προσπάθησε να μείνεις ξύπνιος. Η υπερέντασή σου θα φύγει, η κούραση θ’ αρχίσει να κάνει τη δουλειά της. Άχαστο λέμε!