Εδώ καλή μας αναγνώστρια και καλέ μας αναγνώστη δεν μιλάμε για απλούς διάσημους και ούτε για τίποτα τυχάρπαστους. Και φυσικά, δε μιλάμε για τύπους που ‘ναι γνωστοί στην “πόλη” και στο “χωριό” τους και αυτό ειν’ όλο. Εδώ, μιλάμε για τύπους που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ξέρει τ’ όνομά τους και σχεδόν όλη η σόουμπίζ είναι χτισμένη πάνω τους.

Ωστόσο, όπως θα ξέρεις, η επιτυχία και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Κάποιες φορές φέρνουν και την κατάθλιψη, όπως στην περίπτωση των celebrities που θα δεις σήμερα. Άνθρωποι που πάλεψαν μαζί της (κάποιοι κέρδισαν, κάποιοι ακόμα την “παλεύουν) και δεν δίστασαν να βγουν δημόσια, να το πουν και κάπως έτσι να δώσουν δύναμη σ’ όλους τους θαυμαστές τους.

Πάμε να τους δούμε; 

Dwayne Johnson

Μπορεί στις ταινίες να τον έχεις στο μυαλό σου σαν ένα “σκληρό καρύδι”, ωστόσο να ξέρεις ότι ο Dwayne Johnson έχει κλάψει πάρα πολύ στη ζωή του και ειδικά από τη μέρα που είδε τη μητέρα του να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μπροστά στα μάτια του. “Έφτασα σε σημείο να μην θέλω να κάνω τίποτα στη ζωή μου. Το μόνο που έκανα για μήνες ήταν να κλαίω συνεχώς“, δηλώνει ο ίδιος. Σήμερα είναι γερός, (πάρα πολύ) δυνατός και όποτε βρίσκει ευκαιρία μιλάει για την κατάθλιψη που ‘χε περάσει στο παρελθόν. 

Jim Carrey

Η αυτοκτονία της Κατριόνα Γουάιτ, της επί 3 χρόνια σύντροφός του από υπερβολική δόση ναρκωτικών χαπιών ,”έριξε” τον Τζιμ Κάρεϊ σε βαριά κατάθλιψη. Μετά από αρκετούς μήνες όμως, ο ίδιος πήρε θάρρος και μίλησε για την αρρώστια του. “Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κατάθλιψη… Είχα για χρόνια, αλλά τώρα, όταν έρχεται η βροχή, βρέχει, αλλά δεν μένει”. 

https://www.youtube.com/watch?v=o-6q5dHVKQw
Prince Harry
 
Μόλις έχασε τη μητέρα του Diana, o Πρίγκιπας Χάρι για περίπου δύο χρόνια πάλεψε με την κατάθλιψη. Μετά από μπόλικες συνεδρίες πήρε τα πάνω του, όρθωσε τ’ ανάστημά του και σήμερα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζητούν βοήθεια όταν δεν νιώθουν ψυχικά καλά.
 

Ryan Reynolds

Στο μυαλό σου τον έχεις συνδέσει σαν τον υπέροχο κάφρο τον Deadpool. Λες “Ρε τον μπαγάσα, έτσι χαβαλές θα ‘ναι και στη ζωή του και θα λέει όλο αστεία“. Έλα όμως που ο Ryan είναι τέρμα θανατοφοβικός, υπερβολικά αγχώδης και έχει περάσει και τη φάση του με την κατάθλιψη, όταν είχε πεθάνει ο κολλητός του. 

James Franco

Ο James Franco τώρα, δεν φοβήθηκε να “τσαλακώσει” τον εαυτό του και παραδέχτηκε on camera ότι είχε περάσει περίπου μια δεκαετία “παρέα” με την κατάθλιψη. Η τέχνη και ο αθλητισμός τον βοήθησαν να την ξεπεράσει και σήμερα ζει χωρίς αυτήν.   

Johnny Depp

Ναρκωτικά, αλκοόλ και μπόλικη κατάθλιψη είχε η ζωή του αγαπημένου μας Τζόνι Ντεπ μέχρι να το πάρει πρέφα και να προσπαθήσει να ξαναβάλει τη ζωή του σε μία ρότα.“Έπινα βότκα το πρωί και ξεκινούσα να γράφω μέχρι που τα μάτια γέμιζαν με δάκρυα και δεν μπορούσα να δω τη σελίδα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έκανα για να αξίζω αυτό. Προσπαθούσα να είμαι ευγενικός με όλους, να βοηθά όλους, να είναι αληθινός με όλους. Η αλήθεια είναι η πιο σημαντική για εμένα”.

Michael Phelps

Μπορεί τον James Franco να τον βοήθησε ο αθλητισμός, ωστόσο τον Michale Phelps τον “κατέστρεψε”. Ο πρωταθλητισμός. Ο ίδιος, αφού πέρασε ζόρια και έκανε μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας, ζήτησε βοήθεια, μίλησε και σήμερα έχει επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπό του. 


Andres Iniesta

Πρόσφατα, μίλησε ανοικτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη η παικτούρα μας ο Ινιέστα και δήλωσε ότι: “Οι άνθρωποι βρίσκουν νόημα στο κίνητρο. Σε μια κατάσταση που δεν έχεις κίνητρο, δεν αισθάνεσαι τίποτα. Ευχόμουν να έλθει η νύχτα για να μπορέσω να πάρω το χάπι και να ξεκουραστώ. Όταν υποφέρεις από κατάθλιψη, δεν είσαι ο εαυτός σου. Όταν είσαι τόσο ευάλωτος, είναι δύσκολο να ελέγξεις τις στιγμές της ζωής”.