Το αίμα σου σε κρατάει ζωντανό. Τρέχει μέσα σου και κουβαλάει το οξυγόνο σου. Κάνει δουλίτσα για να μπορείς εσύ κάθε μέρα να κάνεις τις δικές σου. Δεν έβλεπες μικρός εκείνη τη σειρά, το “Μια φορά κι έναν καιρό, ο άνθρωπος”; Ε, άμα την έβλεπες, ξέρεις.

Ακόμα κι αν την έβλεπες όμως, υπάρχουν 10 τουλάχιστον πράγματα που δεν τα ξέρεις. Όμως εμείς (και το brightside.me) είμαστε εδώ για να τα μάθεις.

1. Άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν 82% πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα μνήμης στα γεράματα. Διαβάστε και μην το αφήνετε να κοιμηθεί, παιδιά!

2. Έρευνες δείχνουν πως τα διαζύγια έχουν να κάνουν ΚΑΙ με την ομάδα αίματος. 0+0 δεν χωρίζει με τίποτα!

3. Ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει το 40% του αίματός του και να μείνει ζωντανός. (Μην το επιχειρήσεις σπίτι!)

4. Ο Σταν Λάρκιν μπόρεσε να ζήσει 555 ημέρες χωρίς καρδιά! Περίμενε μεταμόσχευση, και μέχρι να βρεθεί μόσχευμα κυκλοφορούσε με τεχνητό μηχάνημα που κινούσε το αίμα στον οργανισμό του. Το μετέφερε μέσα σε μπάκπακ, ενώ μπορούσε να παίξει ως και μπάσκετ!

5. Η ποσότητα αίματος που περνάει απ’ τις φλέβες σου μέσα σε 25 ημέρες (αν δεν υπήρχε ανακύκλωση), είναι ικανή να γεμίσει μια πισίνα μεσαίων διαστάσεων!

6. Ο καλύτερος τρόπος να αναδημιουργηθεί το πλάσμα στο αίμα είναι να πιείς νερό καρύδας.

7. Χρειάζονται 1.120.000 κουνούπια για να ρουφήξουν όλο το αίμα ενός ανθρώπου.

8. Το 21% των καρδιακών επεισοδίων συμβαίνουν Δευτέρες. (Λογικό…)

9. Ένας καλός τρόπος να μειώσεις την πιθανότητα εμφράγματος πρέπει να ξυπνάς αργά το πρωί και να μην γυμνάζεσαι έντονα το βράδυ. (Στο αφεντικό πώς το λες;)

10. Οι δίαιτες ανάλογα με την ομάδα αίματος δεν δουλεύουν. Ίσως είναι τη μόδας αλλά είναι επίσης ΜΥΘΟΣ.