Από τη στιγμή που γεννήθηκες είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι σου έχουν βάλει καλά στο μυαλό, ότι ο αθλητισμός είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο σώμα και το πνεύμα σου. Προφανώς και έχουν δίκιο αλλά έχει τη σημασία του να μπορείς να επιλέξεις και το άθλημα που σου ταιριάζει. Και το τρέξιμο αν μας ρωτάς είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. 

Επειδή είμαστε πολύ του τρεξίματος, με αφορμή τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου είπαμε να προσπαθήσουμε να σε πείσουμε να συμμετάσχεις. 

Πώς θα το κάνουμε; Θα σου δώσουμε 4 πολύ απλούς λόγους για να τρέξεις κι εσύ και να δείξεις ποιος είσαι, πρώτα στον εαυτό σου και μετά σε όλους τους άλλους, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι και η πρωταθλήτρια και πρέσβειρα της WIND Running Team  Αναστασία Καρακατσάνη, στηρίζει τους παρακάτω λόγους.

Θα βελτιώσεις την υγεία σου 

Το τρέξιμο αν το καλοσκεφτείς είναι η βάση σχεδόν κάθε αθλήματος. Οπότε και από αυτή την πλευρά να το δεις, μαθαίνοντας να τρέχεις, μαθαίνεις ταυτόχρονα να έχεις μια πολύ καλή βάση για να ακολουθήσεις κάποιο άλλο άθλημα εφόσον το επιλέξεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με το να τρέξεις στον ερχόμενο 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο θα κάνεις κάτι πολύ καλό στον οργανισμό σου. Αν μάλιστα μπεις στη διαδικασία να προπονηθείς κιόλας για να πας έτοιμος τότε το ίδιο σου το σώμα θα σε ευχαριστεί για πολύ καιρό. Άλλωστε το δρομικό κίνημα δείχνει να αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως με τη χώρα να μην αποτελεί εξαίρεση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Θα σου φτιάξει η διάθεση

Κάθε φορά που τρέχεις απελευθερώνονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της χαράς. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φορά που τρέχεις για μικρό ή για μεγάλο διάστημα, αμέσως μετά η διάθεσή σου είναι πολύ καλύτερη. Οι ενδορφίνες είναι η φυσική “ντόπα” του οργανισμού, έχουν 20-50 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη (!) ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστάσεις stress και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα σου θα σου πει με αυτόν τον τρόπο ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το δώρο που του έκανες, μετά από ένα καλό τρέξιμο. 

Θα γνωρίσεις κόσμο

Οι λόγοι που αναφέραμε παραπάνω είναι ήδη αρκετοί για να σε πείσουμε. Αλλά υπάρχει άλλος ένας και μάλιστα αρκετά σημαντικός. Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος χιλιάδες συμπολίτες μας. Δες το λοιπόν σαν μια πολύ ωραία βόλτα στην οποία θα συναντήσεις ανθρώπους σαν εσένα. Ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες για υγειές σώμα και υγειές νου, ανθρώπους που με την παρουσία τους στηρίζουν όμορφες πρωτοβουλίες που κάνουν αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Αντί να πας λοιπόν για έναν πρωινό καφέ, κάνε το socialising σου ταυτόχρονα με τη γυμναστική σου, δίπλα σε όμορφους ανθρώπους που γυμνάζονται για έναν πολύ όμορφο σκοπό. 

Θα τρέξεις για καλό σκοπό

Τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου τον στηρίζει έμπρακτα η WIND. Από το 2011 η WIND συνδέεται με αγώνες σε όλη την Ελλάδα και την ανάπτυξη του δρομικού φαινομένου. Στηρίζει αθλητές αλλά και οργανώσεις που έχουν σκοπό να βοηθούν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, και με τη δική σου συμμετοχή αυτή η στήριξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο όμορφο από το να κάνεις καλό στην υγεία σου και ταυτόχρονα να βοηθάς αυτούς που το έχουν ανάγκη; Για να ξέρεις, φέτος βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας 19.000 οικογενειών με παιδιά, μια δράση που υλοποιεί με συνέπεια εδώ και 21 χρόνια τώρα το «Μαζί για Το Παιδί».