Όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις υπερβολικού άγχος. Όλοι προσπαθούμε να το κοντρολάρουμε για να μην ξεφύγει και μας κάνει καμιά κρισούλα και ο καθένας έχει τον τρόπο του.  Άλλος κουμπώνει κανα ζάναξ, άλλος πίνει βαλεριάνες και άλλος βλέπει στο youtube συνεντεύξεις του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Η κρίση πανικού είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση ακραίου άγχους. Φοβάσαι ή ότι θα πεθάνεις, ή ότι θα τρελαθείς, ή ότι θα μεταμορφωθείς στον Βλάσση Μπονάτσο.

Κρατάει κάνα τέταρτο και μετά ή ηρεμείς και κοιμάσαι εξαντλημένος ή τραγουδάς το γαρύφαλλε – γαρύφαλλε  μαζί με τους Goin’ Through.

Γενικά η κρίση πανικού δεν είναι κάτι σοβαρό, παρόλο που μοιάζει να είναι βουνό όταν συμβαίνει. Ηρεμήστε, πάρτε τον χρόνο σας και προσπαθείτε να αποφύγετε 8 καταστάσεις που οδηγούν αναπόφευκτα σε κρίση πανικού, όταν είσαι σε περίοδο άγχους ή στεναχώριας:

1. υπερβολική ενασχόληση με το σώμα.

Υπάρχουν μέρες που σίγουρα το ένα χέρι σας θα σας φαίνεται πιο μεγάλο από το άλλο ή θα εμφανιστεί κάποιο μαύρο σημάδι στην πλάτη σας που θα σας ανησυχήσει έστω και αν είναι πάνω από την μπλούζα. Κάνετε υπομονή και να σκέφτεστε οτι είναι μόνο άγχος.

2. Ακραίο πορνό

Είναι φοβερά καυλωτικό το ξέρω. επίσης ξέρω οτι δεν ελέγχεται. Ξεκινάς με ένα χαλαρό Interacial και καταλήγεις να βλέπεις Ιάπωνες να κάνουν fisting με χταπόδια. Τις μέρες που έχετε ένταση να προτιμάτε κάτι light. Κατεβάστε τον αόρατο εραστή που έπαιζε παλιά μετά τις 24:00 το αλτερ ή τσεκάρετε κάποια φίλη σας στο Fb.

3.Ραντεβού με μουνάρα

Πολύ επικίνδυνο. Η μουνάρα ενεργοποιεί όλες τι σκέψεις ανεπάρκειας που με κόπο και ιδρώτα προσπαθείς να κρύψεις. Φυσικά δεν φταίει αυτή, δεν κάνει κάτι. Απλώς είναι τόσο όμορφη που σε πανικοβάλλει καθώς δεν ξέρεις τι να κάνεις για να μπορέσεις να την κρατήσεις και να μην ελπίσεις τζάμπα. Το έχω πάθει και είχα κρίση πανικού από το μπάνιο. Lose-lose εμπειρία, προτιμήστε μια χαλαρή μπυρίτσα κέντρο και να λέτε για το σύστημα 4-5-1 του Λεμονή. Είναι προτιμότερο να σε αγχώνει που θα χωρέσει ο Φορτούνης παρά το αν θα είσαι αρκετός για το θεόμουνο. Εγγύηση.

4. φούντες

Υπάρχει ο θρύλος ότι χαλαρώνεις. Εγώ σε πληροφορώ ότι με την πρώτη τζούρα θα τρέχεις γύρω από το τετράγωνο παίρνοντας τηλέφωνο κάποιον φίλο και θα λες «δεν θα φύγει ποτέ αυτό». Για κανα μισάωρο. Μίνιμουμ.

5. ομοφυλοφιλικός πανικός

Μην με κοιτάς. Ξέρεις. Ναι, όλοι το έχουμε σκεφτεί. Κοίταξε με. Δεν είσαι. Και να είσαι δεν πειράζει, αλλά δεν είσαι. Άμα είσαι το ξέρεις. Ε; νιώθεις τα σωθικά σου να καίγονται στην σκέψη; Η μυρωδιά του χάους απλώνεται στα ρουθούνια σου; Ψυχραιμία. Δεν είσαι.

6. προφίλ πρώην

Απλώς μην. Ναι, περνάει τέλεια. Bλock-delete-ριπόρτ στην σταζι σαν εχθρό του λαού.

7. ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο

Δύσκολη πίστα. Ο ελεγκτής είναι η προσωποποίηση του άγχους. Η έκφραση « τα εισιτήρια σας παρακαλώ» μπορεί να σε πανικοβάλλει ακόμα και αν είσαι στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

8. αϋπνία

Προσπάθησε. Είναι δύσκολο. Οι σκέψεις σε βασανίζουν, αλλά έχω βρει τρόπο. Καστοριάδης, “η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας”. Σε 10 σελίδες είσαι στην γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα. Σε 3 ώρες που θα ξυπνήσεις να κατουρήσεις από το άγχος πάρε το “ψυχολογία των μαζών και αναλυση του εγω”. Σε 5 σελίδες είσαι κομπλέ. Ταβοράκι.