Υπάρχει ένα supermarket πολύ μακριά από εμάς γεωγραφικά, αλλά πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί, το οποίο προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ φαγητό. Ναι, καλά άκουσες! Λέγεται OzHarves, βρίσκεται στο ισόγειο του Addison Hotel στο Anzac Parade του Κένσινγκτον και όταν ψάχνεις το ταμείο, δεν το βρίσκεις πουθενά. Αντί γι’ αυτό, υπάρχει ένα κουτάκι δωρεάς. Σε πινακίδα πάνω από διάφορα ζαρζαβατικά, αναγράφεται “Γεμίστε το στομάχι, όχι τους κάδους” και μάλλον αυτό είναι το μεγάλο νόημα της εποχής.

“Πρόκειται για κάτι αξιοπρεπές. Όποιος έρχεται παίρνει αυτό που χρειάζεται και δίνει ό,τι μπορεί”, είναι τα λόγια του Ronni Kahn, ιδρυτής του supermarket.

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα πάντα σε αυτό το κατάστημα, μιας και τα προϊόντα έχουν δοθεί από άλλα supermarket, καφετέριες, αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις. Μεγάλο μέρος των τροφίμων αυτών, προφανώς και δεν έχει λήξει και προφανώς θα κατέληγε σε χώρο υγειονομικής ταφής, με χιλιάδες ανθρώπους να πεινάνε…

Το εγχείρημα αυτό, πέραν του να βοηθά εκείνους που το έχουν ανάγκη, είναι και μια πρωτοποριακή λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν πλανήτης και αφορά τη μεγάλη ποσότητα απόβλητων τροφίμων.  

Τσέκαρε το viral βίντεο, για το πιο viral supermarket στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας.