Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, ακούμε τον όρο αυτισμός και αυτό είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για το πώς οι αναπτυξιακές διαταραχές, μπορούν πλέον να μιληθούν χωρίς ντροπή, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν. Εδώ, φυσικά δεν πρόκειται να ανοίξουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αν όμως επιχειρούσαμε με λίγα λόγια να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν αναφερόμαστε στον όρο αυτό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά τα όσα βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το παιδί να δυσκολεύεται στην επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού, είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα, εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες, θα δεις πώς η Kate Miller-Wilson αποτύπωσε στο πρόσωπο του παιδιού της που πάσχει από αυτισμό, το ταξίδι της από τη θλίψη στο θυμό, από εκεί στην αποδοχή και τελικά στην τέχνη…

“Αγαπώ το γιο μου άνευ όρων, είναι ένας όμορφος, ξεκαρδιστικόες και γοητευτικός άνθρωπος. Ανησυχώ για το μέλλον του και υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολο και για τους δυο μας να αρέσει ο ένας στον άλλο. Για μένα, το μεγαλύτερο δώρο του αυτισμού του είναι ο μοναδικός και ποιητικός τρόπος που κοιτάζει τον κόσμο. Στις φωτογραφίες μου, θέλησα να δημιουργήσω ένα αφιέρωμα σε αυτή την προοπτική της καθημερινότητας”.