Μιλάμε, ουσιαστικά, για την ιερή και καθημερινή προπόνηση του ‘Χρυσού’ παιδιού της Ελλάδας. Του δικού μας Λευτέρη που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές με τα κατορθώματά του τα τελευταία χρόνια.

Ο Λευτέρης, που λες, φόρεσε τα Print Smooth της Reebok, πήρε τον απαραίτητο εξοπλισμό του κι ετοιμάστηκε για μια ακόμα προπόνηση!

Πάμε να την δούμε;

15:00

Μεσημέρι Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Και πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Ο καιρός είναι εξαιρετικός και ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται για μία ακόμα outdoor προπόνηση, με θέα την Ακρόπολη. Στο μυαλό του υπάρχει μόνο μία σκέψη: ότι έχει ένα στόχο και ότι πρέπει να τον καταφέρει. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο δρόμος του προς την κορυφή.

15:05

Δένει τα κορδόνια των running παπουτσιών του, ισιώνει τα ρούχα του και στέκεται για λίγο, σαν να «τρέχει» νοητά την προπόνησή του στο μυαλό του. Το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Ξέρει ότι η επόμενη ώρα θα είναι δική του. «Τρέχω καθημερινά, είναι μέρος της προπόνησής μου, αλλά και μια μέθοδος για να αποφορτίζομαι», σημειώνει εμφατικά. Παίρνει βαθιά ανάσα και ξεκινά.

15:10

Στο σημερινό running workout του δοκιμάζει το νέο running παπούτσι της Reebok, Print Smooth. Προπόνηση χωρίς τρέξιμο δεν υπάρχει για τον Λευτέρη. Όχι μόνο για τα αποτελέσματα που έχει στο σώμα του, αλλά, κυρίως, επειδή η άσκηση σε ανοιχτό χώρο, μακριά από το γυμναστήριο, του ανεβάζει τη διάθεση. Ο Λευτέρης αντιλαμβάνεται καλά ότι το τρέξιμο έχει πλεονεκτήματα και στο σώμα και στην ψυχή του. Κάθε βήμα τον φέρνει και πιο κοντά στο στόχο. Διαπιστώνει άμεσα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τυχόν στραβοπατήματα, καθώς η τεχνολογία αποτύπωσης της πίεσης στην εξωτερική σόλα των Print Smooth, του παρέχει τη στήριξη ακριβείας που χρειάζεται.

15:25

Ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας και τρέχει με γρήγορες εναλλαγές. Δοκιμάζει την ευελιξία των Print Smooth και προσπαθεί να διατηρεί σταθερό, αλλά γρήγορο, βήμα. Προσπαθεί να βελτιώσει την αντοχή του – αυτή είναι, άλλωστε, που θα τον βοηθήσει να πετύχει το στόχο του. Η σταθερότητα που του προσφέρουν τα Print Smooth δεν τον απογοητεύει. Οι ευέλικτες αυλακώσεις και οι ανεξάρτητες κομβικές μονάδες της σόλας τους, φροντίζουν για την απόλυτη ευελιξία στο run του.

16:10

Η προπόνηση φτάνει στο τέλος της. Ο Λευτέρης αισθάνεται χαλαρός και γεμάτος ενέργεια. «Το τρέξιμο είναι το είδος άσκησης που με κάνει να χαλαρώνω», αναφέρει ο ίδιος. «Εδώ και 20 χρόνια, ασκούμαι σε κλειστούς χώρους, γι’ αυτό κι όταν τρέχω, προτιμώ να είναι σε εξωτερικό περιβάλλον – αυτό είναι που με κάνει να χαλαρώνω». Τα Print Smooth έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, καθώς, με τη σταθερότητα που προσφέρουν, είναι ιδανικά για τρέξιμο μέτριας έντασης και διάρκειας. Όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί, σκέφτεται με χαμόγελο ότι, για ακόμα μια φορά, ο προπονητής του έχει δίκιο, καθώς σωστά επέμενε ότι το τρέξιμο πρέπει να είναι βασικό μέρος της προπόνησής του. «Το τρέξιμο είναι η αρχή της προετοιμασίας μου. Είναι η μοναδική δυνατότητα που έχω για αερόβια άσκηση, σε ένα αναερόβιο άθλημα», μοιράζεται ο Λευτέρης, τεκμηριώνοντας τη σημασία που έχει το τρέξιμο για την απόδοσή του.

16:15

Λίγα λεπτά για να ξεκουραστεί και για αποθεραπεία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για την κορυφή είναι δύσκολος. Πρέπει να είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις και σκληρές προπονήσεις, να είναι επίμονος και να προσπαθεί συνέχεια. «Παρά το ότι ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, μου αρέσει να έχω ποικιλία και να δοκιμάζω διαφορετικά είδη άσκησης», συμπληρώνει ο Λευτέρης. Στο μυαλό του βρίσκεται η φιλοσοφία Be More Human της Reebok. Μόνο όταν κανείς αγωνίζεται διαρκώς, όταν δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και δεν πτοείται από τις αποτυχίες, αλλά προσπαθεί ακόμα περισσότερο, τότε και μόνο τότε γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γίνεται περισσότερο άνθρωπος.

16:20

Η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Η συνέχεια θα γραφτεί στο γυμναστήριο. Και μετά στους κρίκους. Στο μυαλό του περνούν οι τίτλοι που δεν έχει κατακτήσει ακόμα, αλλά γνωρίζει ότι αρκεί ένα σταθερό βήμα για να ξεκινήσουν όλα. Το μέλλον δεν τον τρομάζει, αντίθετα, ανυπομονεί, γιατί κάθε βήμα μετράει.

Κάνε μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece) και περιέγραψε μας και τη δική σου κορυφαία running προπόνηση!