Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας σήμερα, μέρα που μας θυμίζει πόσα λίγα βήματα έχουμε κάνει, σε μια δημοκρατία που βιώνει έναν ασταμάτητο ξυλοδαρμό. Για την ιστορία, η μέρα αυτή καθιερώθηκε το 1997, με πρωτοβουλία αναρχικών οργανώσεων της Ελβετίας. Αφορμή τι άλλο; Ο ξυλοδαρμός δυο φοβερά επικίνδυνων παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών, από  τύπους που η στολή τους κάνει άντρες.

Στις ΗΠΑ φυσικά που γίνεται το γνωστό πανηγύρι με τους μπάτσους να πυροβολούν όποτε και όποιον τους γουστάρει, επειδή δεν τους αρέσει το χρώμα στο δέρμα ή στα μαλλιά κάποιου, αποφάσισαν ότι η ημέρα που θέλουν να “κοντράρονται” με τα γκλοπ είναι η 22α Οκτωβρίου. Δώστε ενότητα στους λαούς και τα σχετικά…

Στόχος της ημέρα αυτής είναι να μην ξεχάσουμε όλες τις άλλες μέρες του χρόνου ότι κανείς δεν είναι μόνος του, απέναντι σε κάθε αρρωστημένο που κοπανά και σκοτώνει αδιακρίτως.

Στην Ελλάδα, τα πράγματα έχουν υπάρξει εντυπωσιακά άσχημα! Στην πιο πρόσφατη ιστορία, μπάτσος πυροβολεί στην καρδιά 15χρονο στα Εξάρχεια, γιατί του αντιμίλησε. Δεν μετανιώνει ποτέ, πατάει το αντριλίκι του που σέρνεται, ακόμη και σήμερα. Ο Κύπριος και η ζαρντινιέρα, δεν είναι κάποια καινούργια σειρά, είναι στιγμές απίθανου παραλογισμού που ζήσαμε και όσο και αν θέλουν μερικοί δεν ξεχάσαμε.

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε με νεύρα και απογοήτευση, δείχνουμε κάποιες ελάχιστες στιγμές τσαμπουκαλεμένων αγοριών, που με ασπίδες και κράνη κοκορεύονται πως κατάφεραν να ματώσουν παππούδες, φοιτητές και γυναίκες στους δρόμους της Αθήνας.