Τις περισσότερες φορές που λέω σε κάποιον ότι το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στη Δραματοθεραπεία, παίρνει μια έκφραση φοβερού εντυπωσιασμού που καταλαβαίνω αμέσως ότι δεν έχει καταλάβει τι κάνω. Όχι γιατί δεν της αξίζει ο θαυμασμός, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Έχει να κάνει με το ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει και πόση σημασία έχει η Δραματοθεραπεία, σε μια κοινωνία που διαρκώς ταλαντεύει τα συναισθήματα της. 

Πρόκειται για μια επιστημονική μέθοδο ψυχοθεραπείας, που μέσα από τις τεχνικές του θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν με διαφορετικό τρόπο τα προβληματικά ζητήματα στη ζωή τους και να διερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων.

Η Δραματοθεραπεία, έχει εφαρμοστεί σε πολλά πλαίσια. Στην θεραπεία με παιδιά, τους εφήβους, τον εθισμό από ουσίες, στις διατροφικές διαταραχές, στην διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, στις διαταραχές της προσωπικότητας καθώς και στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορεί να γίνει σε ένα περιβάλλον ομαδικής ή ατομικής θεραπείας και είναι πάντα υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας τον Δραματοθεραπευτή.

Θα μπορούσα να σας πω πολλά για αυτό το μαγικό ταξίδι, που μέσα από τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό, ο άνθρωπος κατακτά τη γαλήνη. Στα αλήθεια όμως, αυτό που αξίζει είναι να δώσετε μια ευκαιρία ο καθένας ξεχωριστά και μόνος του. Μια τέτοια ευκαιρία, είναι το σεμινάριο που θα πραγματοποιθεί στην Αθήνα από τη Δραματοθεραπεύτρια Αντιγόνη Χριστοφόρου, με τίτλο “Ένα Μαγικό Ταξίδι”.

Το σεμινάριο, απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας, σε θεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές μέσω τέχνης, συμβούλους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, και σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την μέθοδο της Δραματοθεραπείας.

Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι η επαφή με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας από θεωρητική αλλά κυρίως από βιωματική πλευρά. Τα μαθήματα περιέχουν θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις κίνησης, χαλάρωσης, χρήση θεραπευτικών καρτών, εκδραμάτιση ιστοριών, κ.α., και έχουν στόχο να διεγείρουν τη δημιουργική φαντασία, να βελτιώσουν την παρατηρητικότητα, και να αφυπνίσουν τη μνήμη.

Όσα επιθυμούμε και δεν τα έχουμε μπορούμε πάντα να τα εκφράζουμε δημιουργικά, για να μην στριμώχνονται μέσα μας και δεν παίρνει αέρα η ψυχή μας.

Μία ανοιχτή πρόσκληση για επικοινωνία, για να πάρεις με ευχάριστο τρόπο γνώση, να νιώσεις τη δύναμη της ομάδας μέσω της συνεργασίας, να βρεις τα όρια σου, να τα ξεπεράσεις, να ανακαλύψεις τα δυνατά σου σημεία και να τα αξιοποιήσεις.

Θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τι είναι τέλος πάντων η Δραματοθεραπεία, ποιες οι ρίζες της και τι χρειάζεται τελικά ένας Δραματοθεραπευτής. Πως η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει επάγγελμα σήμερα καθώς μπορείς και εσύ να εκφράσεις τις ερωτήσεις και τις απορίες σου.  Ένα βιωματικό σεμινάριο, που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, μόνο άνετα ρούχα και τα καλτσάκια σου. 

Κάθε Πέμπτη λοιπόν 18:00- 21:00 και για έξι συναντήσεις, η Αντιγόνη θα σε ταξιδέψει σε ένα κόσμο μαγικό, εκεί που οι άνθρωποι δεν φοβούνται να εκφραστούν και να λυτρωθούν. Θα σε περιμένει σε έναν πολύ όμορφο χώρο, με σημειώσεις, μπόλικη βιβλιογραφία και μια βεβαίωση παρακολούθησης, για να μην ξεχάσεις ποτέ πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι.

Από 9 Φλεβάρη μέχρι και 16 Μάρτη θα έχεις την ευκαιρία να βγάλεις από μέσα σου ό,τι σε βαραίνει, να το κάνεις ζωγραφιά, γλυπτό ή ό,τι άλλο νιώσεις. 
Καλό ταξίδι και να θυμάσαι ότι στην επιστροφή, δεν θα είσαι ίδιος…

.info

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
Email: [email protected]