Οι δρόμοι της Αθήνας, είναι ένα τεράστιο σαφάρι για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Δέντρα και στύλοι, ξεπετάγονται ανάμεσα στις πλάκες των πεζοδρομίων, αυτοκίνητα παρκάρουν περίτεχνα πάνω τους, ενώ τα πιο γαϊδούρια κλείνουν τις ράμπες για τα αναπηρικά αμαξίδια.  

Με λίγα λόγια, η δήθεν και τάχα μου πολιτισμένη χώρα μας,  δεν δίνει δεκάρα για την αξιοπρεπή μετακίνηση και την ομαλή συνύπαρξη μας με τους ανθρώπους με αναπηρία. Αρκετά μακριά από τη χώρα του ήλιου, στην Κένυα, το σαφάρι είναι προσωπική υπόθεση και “ανήκει” σε όλους. Το SafariSeat, είναι κάτι παραπάνω απο μια σπουδαία ιδέα. Είναι μια αναπηρική καρέκλα χαμηλού κόστους, που προσφέρει στους ανθρώπους ανεξαρτησία και ελευθερία. Με αυτήν, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, έχουν ξανά πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία και γενικά στη ζωή εκτός των συνόρων τους σπιτιού τους.

Οι δημιουργοί, έχουν επενδύσει ψυχικά και οικονομικά σε αυτήν την υπερπολίτιμη καρέκλα και τώρα χρειάζονται τη βοήθεια όλων για να κατασκευάσουν, όσο το δυνατόν περισσότερα αμαξίδια. Οι συνεργασίες τους με τοπικούς κατασκευαστές, δίνει την ευκαιρία παρακολούθησης της κατασκευής του αμαξιδίου σε κάθε στάδιο. Εσύ και εγώ, μπορούμε εύκολα να βάλουμε το λιθαράκι μας στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας το λίγο ή το πολύ μας. 

Είναι κάτι σπουδαίο όλο αυτό, γεμίζοντας ελπίδα και ζωή κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η ζωή πάντα συνεχίζεται. Το Facebook, το Twitter, το Instagram και γενικά όλα τα social media, μπορούν να διαδώσουν το όραμα αυτό, για περισσότερους ανεξάρτητους ανθρώπους. 

Τσέκαρε τις φωτογραφίες και το video και γίνε κομμάτι της ελπίδας, κάθε ανθρώπου που σε χρειάζεται.