Και να που ξημέρωσε η 4η Απριλίου. Μια συνηθισμένη μέρα για τους περισσότερους. Όμως, αν τσεκάρεις προσεκτικά στα ψιλά γράμματα των ημερολογίων, θα ανακαλύψεις πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα “γιορτάζει” η πεινασμένη γάτα που σκάλιζε πρωινιάτικα τον κάδο έξω από το σπίτι σου, “γιορτάζει” και η σκυλίτσα που πέτυχες λίγο αργότερα κουλουριασμένη στην είσοδο του Μετρό. Αντί για ένα φιλόξενο σπιτικό που θα τους φιλοξενεί και μια καλή οικογένεια που θα τους φροντίζει, βρέθηκαν εκεί έξω μόνα τους, να συμμετέχουν σήμερα σε μια γιορτή που καθόλου δεν τους φτιάχνει το κέφι.

Δεν αξίζει σε κανένα κατοικίδιο αυτή η αντιμετώπιση. Όπως δεν αξίζει και σε κανέναν άνθρωπο να βγάζει από τη ζωή του τον σύντροφο εκείνο που τον αντιμετωπίζει ως τον έναν και μοναδικό θεό που έχει γνωρίσει στη ζωή του. 

Μην το ψάχνεις. Είναι Καλύτερα Μαζί.

Για να του κάνεις την ζωή του καλύτερη, όπως ακριβώς φροντίζει κι αυτό να κάνει τη δική σου. Μη ξεχνάς πως τόσα χρόνια φρόντιζε να σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό. Εκείνον που έπιασες να χαζογελάει όταν παιχνιδίζατε στο πάρκο. Εκείνον που θυμάσαι να αδημονεί να γυρίσει σπίτι για να το δει και να το γεμίσει χάδια, αγκαλιές και φιλιά. Εκείνον, που κατανόησε ευθύς εξαρχής πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις ΜΟΝΙΜΟ μέλος της οικογένειάς σου μια ψυχή που σε θεωρεί την Αρχή και το Τέλος της.

Μην το ψάχνεις. Είναι Καλύτερα Μαζί.

Τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις λέξεις, εκατομμύρια ζώα ανά τον κόσμο περιφέρονται  αδέσποτα, απροστάτευτα, κακοποιημένα. Κάθε ένα από αυτά, έζησε τη στιγμή ενός αποχαιρετισμού που δεν επέλεξε. Και ξέρεις τι λένε αυτοί που δεν έχουν πίστη; Λένε πως τα ζώα δεν έχουν μιλιά. Αυτό λένε… 

Εμείς, όμως, πιστεύουμε. Και να που καταφέραμε να στήσουμε αυτί στους ψιθύρους τους. Εκείνους που έγιναν κραυγή απελπισίας όταν συνειδητοποίησαν ότι οι… θεοί τους τα εγκατέλειψαν:

.ΣΚΕΨΗ #1

.ΣΚΕΨΗ #2

.ΣΚΕΨΗ #3

.ΣΚΕΨΗ #4

.ΣΚΕΨΗ #5

.ΣΚΕΨΗ #6

.ΣΚΕΨΗ #7

.ΣΚΕΨΗ #8

.ΣΚΕΨΗ #9

.ΣΚΕΨΗ #10

Είμαστε σίγουροι ότι πιστεύεις κι εσύ. Πιστεύεις στην αιώνια φιλία που μπορείς να αναπτύξεις με ένα οποιοδήποτε ζώο, αδέσποτο και μη. Γι αυτό, μίλησε, γράψε, μοιράσου, οργάνωσε, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ. Κάνε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Μια για πάντα. Γιατί όλοι ξέρουμε πως είμαστε Καλύτερα Μαζί.

#WeAreBetterWithPets #Purina