Σε διάφορα μέρη της Αμερικής υφίσταται ο θεσμός “Back to School Bash”, o οποίος έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους να πατήσουν γερά στα πόδια τους ενόψει της επερχόμενης σχολικής χρονιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας κουρέας από την Αϊόβα, ο Courtney Holmes, σκέφτηκε να συνεισφέρει με έναν αν μη τι άλλο ιδιαίτερο και πανέξυπνο τρόπο.

Τι σκαρφίστηκε; Να προσφέρει δωρέαν κούρεμα στα πιτσιρίκια που θα τον επιλέξουν, με μία βασική προϋπόθεση: να του διαβάσουν -κατά τη διάρκεια του κουρέματος- μια ιστορία της επιλογής τους.

“Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω τα παιδιά, να βοηθήσω την κοινότητά μου, να διασφαλίσω ότι τα πιτσιρίκια θα μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν ένα βιβλίο και να πάρουν ως αντάλλαγμα ένα όμορφο κούρεμα γυρίζοντας πίσω στο σχολείο για τη νέα χρονιά”, ανέφερε σχετικά ο ίδιος.

Όπως και να έχει, αυτό που μένει δεν είναι άλλο από τις δυνατότητες που κρύβει από πίσω ο μικρόκοσμός μας. H γειτονιά, η κοινότητα στην οποία ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και της καθημερινότητάς μας