Facebook, Twitter, Email, Δουλειά, Facebook, Twitter, Email, Δουλειά… Η συγκεκριμένη ρουτίνα σε δεκάωρη επανάληψη είναι πάνω-κάτω η καθημερινότητα των περισσοτέρων από μας. 

Γνωρίζουμε, είναι δυστυχές να λέμε πως ο άνθρωπος χρειάζεται “επεμβατικούς” μηχανισμούς για να ξεφύγει από τις ρουτίνες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ή καλύτερα τους εθισμούς που κληρονομεί στο οικοσύστημα που αναπτύσσεται γύρω του, αλλά κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα που ζούμε. 

Είναι δεδομένο πως η έλλειψη συγκέντρωσης μας εμποδίζει από το να αισθανθούμε παραγωγικοί όντας σε ανασχόληση με πράγματα που χρειάζονται κόπο, επιμονή και αφοσίωση. 

Λύσεις υπάρχουν. Εδώ και χρόνια είναι γνωστή η τεχνική Πομοντόρο με την οποία ο καθένας μπορεί να αγγίξει υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας δουλεύοντας για 25 λεπτά συνεχόμενα με ένα πεντάλεπτο διάλειμμα στο τέλος της κάθε περιόδου. Τα σχετικά timer που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι μόνο για το μοσχαράκι στη γάστρα, κάποιους τους βοηθούν στο καθημερινό αγώνα του γραφείου. 

Με χαρά λοιπόν υποδεχόμαστε το Saent στη ζωή μας. Ένα εύχρηστο περιφερειακό που συνδέεται μέσω low energy bluetooth με το laptop ή το pc μας και με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού που διαθέτει μας βοηθά να διαλέξουμε τις σελίδες ή τα προγραμματα που χρησιμοποιούμε και να αφήσουμε “πάνω του” τον τερματισμό τους. 

Με την ειδική LED λυχνία που διαθέτει, ο χρήστης βλέπει το χρόνο που του απομένει να αφιερώσει σε αυτό που επιθυμεί να ασχοληθεί αποκλειστικά, ενώ η “απόδοσή” του οπτικοποιείται δίνοντάς του πλήρη εικόνα του χρόνου που πραγματικά δούλεψε ή ασχολήθηκε με αυτό που αγαπά, αναπτύσσει ή δημιουργεί. 

Ακόμη, χάρη στην υψηλή τεχνητή νοημοσύνη του, το Saent αντιλαμβάνεται πότε μια πληροφορία είναι σημαντική (π.χ. email από το αφεντικό σου) και παρεμβαίνει προκειμένουν να ενημερωθείς άμεσα. 

Το αναφέραμε και πριν, είναι λίγο λυπηρό να επιλέγουμε επεμβατικά τη τεχνολογία όταν ο κάθε ένας από μας μπορεί εύκολα και γρήγορα να κλείσει το Facebook ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τον αποπροσανατολίζει, ζούμε όμως σε ένα περιβάλλον με συνεχείς παρεμβολές οπότε και για τους περισσότερους είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους.  

Το Saent “τρέχει” σε καμπάνια στο Indiegogo προκειμένου οι δημιουργοί του να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για παραγωγή και διάθεση (marketing). Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για αγορά, μπείτε εδώ