Το προσθετικό μέλος που λειτουργεί χάρη σε ένα τηλεχειριστήριο!

Η High-Tech ιατρική στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Η ιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, τόσο μεγάλα που παλαιότερα κανένας δεν τολμούσε καν να σκεφτεί. Ένας από τους τομείς που έχουν αναπτυχθεί περισσότερο είναι αυτός που ασχολείται με τα τεχνητά μέλη των ανθρώπων με αναπηρίες. 

Από τους ωφελημένους είναι και ο Johnny Matheny που είδε την ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο χάρη σε ένα armband που πωλούταν στο Amazon. Το armband είναι ένα είδος τηλεχειριστηρίου που λειτουργεί με τις κινήσεις του χεριού. 

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές του Johns Hopkins University των Η.Π.Α. σκέφτηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η βάση για μια συσκευή που μπορεί να υποκαταστήσει το χέρι του Johnny, και δεν έπεσαν έξω. Το κατάφεραν.

Το προσθετικό μέλος πλέον λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσε ένα "κανονικό" χέρι, ακολουθώντας τις εγκεφαλικές οδηγίες του Johnny.

Ο Johnny Matheny έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος: "Πριν δεν είχα κανέναν λόγο να βάλω προσθετικό μέλος μόνο για φαίνεται 'διακοσμητικό', ενώ τώρα είναι όλα φυσικά. Το χέρι μου πλέον δεν με περιορίζει σε τίποτα!".

Ένα μεγάλο βήμα για την ιατρική έγινε με πολύ απλό τρόπο. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουν έτσι!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ