Οι όμορφες εποχές που ήσουν μπόμπιρας και ανυπομονούσες για εκείνες τις διακοπές στο νησί όπου επιτέλους θα έπαιζες το γαμάτο ηλεκτρονικό με το κατοστάρικο, πέρασαν (δυστυχώς) ανεπιστρεπτί. Ναι, νεαρέ προβοκάτορα, υπήρξαμε κι εμείς που δεν είχαμε παιχνιδομηχανή στο σπίτι μας οπότε το μεγαλείο των video games μας φανερωνόταν μόνο στα ταξίδια μας με καράβι. Εκεί που έπαιζες με τα δύο κουμπιά και τον έναν μοχλό σε μια οθόνη με πίξελ και ασύλληπτα πολλά χρώματα.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται (αν είσαι κάτω από 23-24) υπήρξαν και εποχές που η επανάσταση του gaming ήταν το Game Boy. Ας μη μιλήσουμε για πιο πριν. Τα έχουμε ξαναπεί. Ωστόσο το παιχνίδι που βρίσκεται πάντα στο πάνω ράφι των πωλήσεων από τις πρώτες κονσόλες μέχρι και σήμερα, είναι αναμφίβολα ο Super Mario.

Ο αγαπημένος υδραυλικός (μαζί και ο αδερφός του, μην ξεχνιόμαστε) είναι ο πρωταγωνιστής το πιο ευπώλητου video game όλων των εποχών. Τριάντα χρόνια τώρα, ο μουστακαλής τυπάκος προσφέρει χαρά σε παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά είναι γεγονός πως όσο μεγαλώνει τόσο συντάσσεται με την εποχή. Αν δε μας πιστεύετε, στο βίντεο από πάνω θα δείτε την τεράστια εξέλιξή του από το 1985 μέχρι και σήμερα, με εμφανή τα σημάδια του λίφτινγκ…