Έχεις φανταστεί ποτέ ότι μπορείς να παράξεις μουσική από τις πιο άκυρες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν την δυνατότητα να βγάλουν ήχο; Από έναν εκτυπωτή ή από μία παλιά τηλεόραση ή ακόμα από τον σκληρό δίσκο του παλιού σου υπολογιστή την ώρα που τον χτυπούν 3 βελόνες. Ναι η ιδέα φαντάζει λίγο τρελή αλλά κάποιος το σκέφτηκε, το έκανε, μας το παρουσιάσε κι εμείς οφείλουμε να σου το δείξουμε.

Ένας χρήστης του YouTube που συνηθίζει να μας εντυπωσιάζει, έπαιξε το “Break on Through” με όποια ηλεκτρική συσκευή βρέθηκε μπροστά του. Το αποτέλεσμα ήταν ασύλληπτο! Για να τα καταφέρει χρειάστηκε τα εξης τεχνολογικά επιτεύγματα (του προηγούμενου αιώνα): έναν υπολογιστή HP ScanJet 3C για τα φωνητικά, ένα DECTalk Express (το πρώτο μηχάνημα που βοήθησε τον Στήβεν Χόκινγκ να μιλήσει) και δύο Yamaha CX-5M Computer για μπάσο και κιθάρα. Όσο για τα drums, δύο σκληροί δίσκοι ήταν αρκετοί.

Αυτή πάντως είναι αρκετά πετυχημένη διασκευή του “Break on Through” των Doors. Γιατί έχουμε ακούσει και άλλες που έκαναν τα αυτιά μας να πονέσουν. ‘Οπως λέει κι ποιητής: “πολλά έχουν δει τα μάτια μου μ’ αυτό μου φέρνει τρόμο”.