Έχουμε την πεποίθηση πως όλοι ήμασταν, χθες το βράδυ, στο ίδιο mood: Στέλναμε ο ένας στον άλλον τις αναρτήσεις του Ματ ΛεΜπλανκ και της Κόρτνεϊ Κοξ που αποχαιρέτησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον Μάθιου Πέρι και εν συνεχεία σχολιάζαμε μεταξύ μας όσα έγραφαν. Εννοείται πως ταυτόχρονα κοιτούσαμε με γρήγορες ματιές και τα προφίλ των Τζένιφερ Άνιστον και Ντέιβιντ Σουίμερ, που χθες κρατήσαν σιωπηρή στάση. Σήμερα όμως και η Άνιστον έδωσε το δικό της instagrαμικό αντίο. 

Ο Ματ ΛεΜπλάνκ μας έπιασε κάπως απροετοίμαστους. Είχαμε αφήσει για λίγο στην άκρη τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση. Οι καθημερινές εξελίξεις, άλλωστε, τρέχουν με ταχύτητα φωτός, επομένως η προσοχή μας συνεχώς στρέφεται αλλού. Έτσι όλη η θλίψη μας χτύπησε ξανά την πόρτα. Ο Τζόι Τριμπιάνι του αγαπημένου μας sitcom, ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών με εκείνον και τον Τσάντλερ Μπινγκ, καθώς και μία φωτογραφία με την εξάδα να κάνει group hug. 

Ο ίδιος έγραψε το εξής: «Μάθιου, με βαριά καρδιά λέω αντίο. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί είναι ειλικρινά ανάμεσα στις αγαπημένες στιγμές της ζωής μου. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ τη σκηνή μαζί σου και να σε αποκαλώ φίλο μου. Πάντα θα χαμογελάω, όταν σε σκέφτομαι και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ποτέ. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα αδερφέ, είσαι επιτέλους ελεύθερος. Πολλή αγάπη. Και υποθέτω ότι κρατάς τα 20 δολάρια που μου χρωστάς».

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η σειρά της Κόρτνεϊ Κοξ να αποχαιρετήσει τον τηλεοπτικό της σύζυγο στο Friends, αφού η Μόνικα και ο Τσάντλερ κατέληξαν ευτυχώς μαζί. Και λέμε ευτυχώς γιατί οι δημιουργοί της σειράς είχαν άλλα σχέδια, αλλά το κοινό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τα άλλαξε. Κι αυτή, όπως έγραψε η Κοξ, ήταν μία από τις αγαπημένες της σκηνές.

Ήταν όταν η Μόνικα και ο Τσάντλερ πέρασαν τη νύχτα μαζί στο Λονδίνο, καθώς όλοι είχαν βρεθεί εκεί για τον γάμο του Ρος. Κι ενώ ήταν να μείνουν μόνο σε αυτή τη βραδιά, τελικά το ασταμάτητο χειροκρότημα του κόσμου και οι φωνές χαράς, οδήγησε τους δημιουργούς στην απόφαση να τους κάνουν ζευγάρι και στο τέλος να τους παντρέψουν κιόλας.

Όπως έγραψε η Κόρντεϊ Κοξ: «Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε στιγμή που είχα μαζί σου Μάτι και μου λείπεις κάθε μέρα. Όταν συνεργάζεσαι με κάποιον τόσο στενά όσο εγώ με τον Μάθιου, υπάρχουν χιλιάδες στιγμές που εύχομαι να μπορούσα να μοιραστώ.Προς το παρόν αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου. Για να αναφερθώ λίγο στο παρελθόν, ο Τσάντλερ και η Μόνικα υποτίθεται ότι θα είχαν μια ερωτική περιπέτεια μιας νύχτας στο Λονδίνο. Αλλά λόγω της αντίδρασης του κοινού, έγινε η αρχή της ερωτικής τους ιστορίας. Σε αυτή τη σκηνή, πριν αρχίσουμε να γυρίζουμε, μου ψιθύρισε μια αστεία ατάκα για να πω. Έκανε συχνά τέτοια πράγματα. Ήταν αστείος και ευγενικός».

Σήμερα, η Τζένιφερ Άνιστον έκανε τη δική της ανάρτηση, η οποία ήταν ακόμα πιο συγκινητική. Με μία φωτογραφία τους από τα γυρίσματα, που και οι δύο χαμογελούν, ένα μήνυμα που αντάλλαξαν και μια χαρακτηριστική σκηνή της Ρέιτσελ και του Τσάντλερ, έγραψε:

«Αυτό πονάει πολύ βαθιά. Το να πρέπει να πω αντίο στον Μάτι, ήταν ένα παρανοϊκό κύμα συναισθημάτων που δεν έχω ξανανιώσει. Όλοι μας βιώνουμε την απώλεια κάποια στιγμή στη ζωή μας. Την απώλεια της αγάπης ή της ζωής. Το να μπορείς να κάτσεις και να αντιμετωπίσεις την θλίψημ σου επιτρέπει να ζήσεις τις στιγμές της χαράς και της ευγνωμοσύνης γιατί αγάπησες κάποιον τόσο βαθιά. Και τον αγαπήσαμε πολύ βαθιά. Ήταν μέρος του DNA μας. Ήμασταν πάντα οι 6 μας. Αυτή ήταν μια οικογένεια που διαλέξαμε και άλλαξε για πάντα το ποιοι είμαστε και ποια μονοπάτια θα παίρναμε.

Για τον Μάτι, ήξερε ότι αγαπούσε να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Όπως είπε και ο ίδιος, αν δεν άκουγε το γέλιο των άλλων, ένιωθε πως θα πεθάνει. Η ζωή του εξαρτιόταν κυριολεκτικά από αυτό. Και πόσο πέτυχε σε αυτό. Μας έκανε όλους να γελάμε. Να γελάμε σκληρά. Τις τελευταίες εβδομάδες, ξανακοιτάζω τα μηνύματα που στέλναμε μεταξύ μας. Γέλιο και κλάμα και γέλιο ξανά. Θα τα κρατήσω για πάντα. Βρήκα ένα κείμενο που μου έστειλε μια μέρα, εντελώς στο άσχετο. Τα λέει όλα (δείτε στη δεύτερη φώτο).

Μάτι, σε αγαπώ τόσο πολύ και ξέρω ότι τώρα πια είσαι εν ειρήνη και μακριά από τον πόνο. Σου μιλάω κάθε μέρα…Κάποιες φορές σχεδόν σε ακούω να λες “θα μπορούσες να γίνεις ΠΙΟ τρελή;”.

Αναπαύσου μικρέ μου αδερφέ, πάντα μου έφτιαχνες τη μέρα».