Η ακρίβεια μας έχει «χτυπήσει» για τα καλά και ο χειμώνας που έρχεται φαίνεται ότι θα είναι δύσκολος. Στη Χαλκιδική λοιπόν σημειώθηκε μια μάλλον όχι και τοσο πρωτοφανή ληστεία, αν αναλογιστούμε ότι η τιμή του ελαιολάδου έχει ανέβει στα ύψη και έχει αρχίσει να θεωρείται είδος πολυτελείας.

Άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν μία ποσότητα μαμούθ, από τις αποθήκες αγροτικού συνεταιρισμού στη Χαλκιδική. Σχεδόν 37 τόνοι ελαιόλαδου κλάπηκαν από τους χώρους που στεγάζει το απόθεμα λαδιού των μελών του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού φυσικά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρυσαν άδειους τους πάτους των βαρελιών που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Η ζημιά ξεπερνά τις 370 χιλιάδες ευρώ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ραγδαία και κλιμακώμενη αύξηση της τιμής του ελαιολάδου.

Την κλοπή κατήγγειλαν με μήνυσή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προκειμένου να ερευνηθεί το συμβάνΣημειώνεται ότι στο Συνεταιρισμό είναι γραμμένα περίπου 200 μέλη με παραγωγή που ξεπερνάει τους 200-300 τόνους ελαιόλαδου.

Για την καταγγελλόμενη κλοπή η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού, που καταγγέλλουν οι παραγωγοί.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, μια και η τιμή του ελαιολάδου αυξάνεται συνεχώς και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 15 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές του ελαιόλαδου εκτινάσσονται σε νέα ιστορικά υψηλά λόγω των έντονων ξηρασιών στις μεγάλες χώρες παραγωγής που περιορίζουν τις προμήθειες.