Ο Ντουέιν-The Rock– Τζόνσον μόλις έκανε μια «ιστορική» δωρεά για να στηρίξει το σινάφι του. Τα χρήματα του 51χρονου θα διατεθούν για τη βοήθεια χιλιάδων μελών του σωματείου SAG-AFTRA που απεργούν από τον Μάιο. Δώρισε επταψήφιο ποσό στο Σωματείο των Ηθοποιών και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (The Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists SAG-AFTRA).

Τα 160.000 μέλη του συνδικάτου απεργούν από τις 2 Μαΐου μετά από αίτημα υψηλότερων αποδοχών (ζητούν δικαιότερες αμοιβές και καλύτερες εργασιακές συνθήκες, ιδιαίτερα στο περιβάλλον των streaming υπηρεσιών) και απαίτηση κατά της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης των εικόνων τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι ηθοποιοί ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αντικατασταθούν από ψηφιακά αντίγραφα.  Ηθοποιοί και σεναριογράφοι διεκδικούν εγγυήσεις σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία σεναρίων από την τεχνητή νοημοσύνη ή να «κλωνοποιηθεί» η φωνή και η εικόνα των ηθοποιών.

Στις 21 Ιουλίου, πλήθος Βρετανών σταρ ηγήθηκαν μιας διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για να δείξουν την αλληλεγγύη τους τόσο στους ηθοποιούς όσο και στους συγγραφείς που απεργούν στις ΗΠΑ. Οι ηθοποιοί Κίλιαν Μέρφι, Ματ Ντέιμον και Έμιλι Μπλαντ αποχώρησαν από την πρεμιέρα της ταινίας Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν στο Λονδίνο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.