Ίσως έχουμε πλέον περάσει πια σε μια πίστα που τίποτα, πεισματικά, δεν θα ξαναβγάλει νόημα. Ίσως η ζωή στον πλανήτη έχει μπει σε τρολ mode. Δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να εντάξουμε στο συνειδητό το παρακάτω: η μικρότερη τσάντα στον κόσμο έχει μέγεθος όσο ένας κόκκος αλατιού και πουλήθηκε 63.750 δολάρια.


Διαβάζουμε πως η κολεκτίβα MSCHF κατάφερε να πουλήσει τη μικρότερη τσάντα στον κόσμο. Πρόκειται για μια μινιατούρα; Όχι. Κάτι μικρότερο. Ούτε καν τσάντα. Πρόκειται για ένα ακριβές αντίγραφο μιας υπάρχουσας τσάντας του οίκου Louis Vuitton, που έχει μέγεθος κόκκου αλατιού. Η τσάντα ή ό,τι θέλει να πει κανείς ότι είναι τέλος πάντων, πουλήθηκε σχεδόν εξήντα χιλιάδες ευρώ.

Κάποιος αποφάσισε να φτιάξει τη “Microscopic Hanbag”


Η ΜSCHF δημιούργησε αυτή τη σχεδόν αδιόρατη τσάντα, στα πρότυπα της Louis Vuitton OnTheGo. Μόνο που οι διαστάσεις της είναι σχεδόν ανέκδοτο. Έχει μέγεθος 0.0657 εκατοστά επί 0.0222 εκατοστά επί 0.0700 εκατοστά. Ας πούμε ανθρώπινη τρίχα. Ας πούμε κόκκος αλατιού. Ας πούμε πως οριακά δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

Ωστόσο πρόκειται για λεπτομερή κατασκευή

Μπορεί να είναι κυριολεκτικά μικροσκοπική, αλλά έχει σχεδιαστεί με απίστευτη ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Το λογότυπο του οίκου, LV, δεσπόζει και στις δυο πλευρές της, όμως η λεπτομέρεια γίνεται αντιληπτή μόνο με μικροσκόπιο. Το χρώμα της είναι πράσινο, neon, «για να μην τη χάνουμε». Συγγνώμη, γελάμε.

Η νέα τσάντα του οίκου Louis Vuitton είναι πιθανό πως θα κοστίσει ελάχιστα χρήματα λόγω του μεγέθους της. Ωστόσο δεν θα πωληθεί σε καταστήματα αλλά μόνο σε φίλους της κολεκτίβας μέσω μιας ειδικής δημοπρασίας. Η δημοπρασία αυτή έχει την ονομασία “Just Phriends”.

Ο οίκος Louis Vuitton έχει ιδέα;

Μια μικρή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κολεκτίβας, αυτή η κυριολεκτικά μικροσκοπική τσάντα δεν έχει την άδεια του οίκου που ουσιαστικά αντιγράφει. Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψουν προστριβές. Βέβαια, μέχρι τότε, η «τσάντα» πιθανότατα θα έχει χαθεί. Ίσως είναι ήδη χαμένη.


Σε κάθε περίπτωση, βρέθηκε άνθρωπος να την αγοράσει. Έδωσε 59.000 ευρώ χωρίς κανέναν λόγο. Δεν έχει κάποιο σκοπό. Τι σκοπό να έχει; Να βάλει μέσα έναν κόκκο πιπεριού; Προφανώς και θα την μεταπωλήσει για πολύ μεγαλύτερη τιμή και ίσως να συγκεντρώσει ένα αστρονομικό ποσό της τάξεως των εκατομμυρίων.


Τέλος πάντων. Σταματήστε. Θέλουμε να κατέβουμε.