Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Το Netflix μόλις ανέβασε μια σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων με τίτλο Alexander: The Making of a God (Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού). Ό,τι πρέπει για binge-watching και για να μάθουμε κάτι παραπάνω για τον μεγαλύτερο στρατηλάτη που είδε ποτέ ο κόσμος. Λέμε εμείς. Όχι, όλοι.

Για μερικούς πυροβολημένους πατριώτες εκεί έξω, δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι απλό μήτε καλοπροαίρετο. Στο μυαλό (;) τους, ο μόνος σκοπός του όλου project είναι να μειώσει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ιστορική προσωπικότητα. Να τον κάνει, και κάνουμε quote τώρα σχόλιο που διαβάσαμε στο Χ, να φαίνεται «κουνιστός» (χρησιμοποιείται αλήθεια ακόμα αυτή η λέξη;). Επειδή σε ένα από τα parts υπάρχει πλάνο που τον αναπαριστά να φιλάει παθιασμένα στο στόμα τον Ηφαιστίωνα.

Εξ αυτού ορμώμενοι, αυτοί οι κάποιοι, οραματίζονται έναν νέο μακεδονικό αγώνα, καλούν σε συστράτευση των πατριωτικών δυνάμεων και ζητούν από τους (συν)Έλληνες να ακυρώσουν τη συνδρομή τους στο Netflix.

Ισχυρίζονται πως σώθηκε η υπομονή τους, δεν βαστάει άλλο το «είναι» τους από την «συνεχιζόμενη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» που κάνει η πλατφόρμα. Βράζουν μαζί της επειδή έχει ταινίες και σειρές γεμάτες ιστορικές ανακρίβειες – «μα ξεχάστε κιόλας τη μαύρη Κλεοπάτρα;» μας θυμίζουν και μας μαλώνουν. Βράζουν μαζί της επειδή «αποχαυνώνει τα παιδιά μας, μας κάνει μαλθακούς και προωθεί την ατζέντα της νέας τάξης πραγμάτων».

Κάπως έτσι, γεννήθηκαν τα #Cancel_Netflix ή #Μποϋκοτάζ_Netflix (ποιος ξέρει, ίσως τους ακούγεται ελληνικότερο…). Ναι. Και μάλιστα. Αν ακούς έναν οδυρμό, κάποιον να χτυπάει τα χέρια του στο στήθος με απόγνωση, τότε σίγουρα δεν είναι από τα κεντρικά του Netflix παρά το κακό που βάλθηκαν να του κάνουν μερικά αδάμαστα πνεύματα του ελληνικού χώρου. Η σύγχρονη «Σάρισα» που σήκωσαν οι νεόκοποι «Μακεδονομάχοι» δεν θα λέγαμε πως είναι ακριβώς επικίνδυνη για τη δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming στον κόσμο.

Και (συμ)πατριώτες, υπάρχει και το skip. Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν να δει το ντοκιμαντέρ αυτό ή οτιδήποτε άλλο. Όπως βεβαίως και κανείς δεν κρατάει κάποιον με το ζόρι από το να ακυρώσει τη συνδρομή του στο Netflix ή οπουδήποτε αλλού. Η ελευθερία στην έκφραση αυτό ακριβώς προστατεύει.