Μυστικά, σκοτεινή ατμόσφαιρα, εγκλήματα, μυστήριο, αγωνία, ανατροπές, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την αστυνομική λογοτεχνία. Εξού και τα βιβλία σε αυτό το είδος είναι περιζήτητα. Δεν γίνεται να τα αφήσεις εύκολα από τα χέρια σου, νιώθεις να σε ρουφάνε στις σελίδες τους, και δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγεις να σε παίρνει το ξενύχτι διαβάζοντας τα. Καλύτερο και από κόλλημα σε σειρά του Netflix. Αν λοιπόν είσαι σε φάση αναζήτησης, τότε έχουμε τις ακόλουθες προτάσεις για σένα.

Μαύρος χειμώνας στην Μπολόνια – Εκδόσεις Πατάκη

Ιταλία, 1944. Η Μπολόνια ζει τον πιο “μαύρο” χειμώνα της. Η πόλη βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή και ασφυκτιά στη μέγκενη της παγωνιάς, πληγωμένη από τους βομβαρδισμούς. Ο επιθεωρητής Ντε Λούκα νιώθει καθημερινά πως ζει μια κάθοδο στην Κόλαση· τώρα πια υπηρετεί στην Πολιτική Αστυνομία της Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας, του ιδιότυπου φασιστικού κράτους με έδρα το Σαλό, που ίδρυσε ο Μουσσολίνι στη Βόρεια Ιταλία, σε συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία. Ώσπου συμβαίνει κάτι. Στο κέντρο της Μπολόνιας, που το φρουρούν Γερμανοί στρατιώτες, εντοπίζονται τρία πτώματα. Πρόκειται για τρεις δολοφονίες τις οποίες ο Ντε Λούκα θα αναγκαστεί να ερευνήσει για λογαριασμό τριών διαφορετικών εντολέων με αντικρουόμενα συμφέροντα και απόλυτη βεβαιότητα πως μονάχα εκείνος μπορεί να τους βοηθήσει.

Θα το βρεις ΕΔΩ.

Το Μένος – Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα φανταστικό νέο θρίλερ από τον Alex Michaelides, τον διεθνή βραβευμένο συγγραφέα best sellers. Η Λάνα Φάραρ, πρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα. Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μένος». Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός. Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος. Τι κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες; Τι κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης; Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έχει συμβεί. Όμως κάνετε λάθος.

Θα το βρεις ΕΔΩ.

Φονικό Καρναβάλι – Εκδόσεις Πατάκη

Ιανουάριος 2012. Μια νεαρή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας βρίσκεται πνιγμένη. Πρόκειται για τον πρώτο από μια ακολουθία φόνων με αδιευκρίνιστο κίνητρο. Η διατριβή της κοπέλας είχε θέμα μία από τις σημαντικότερες αδελφότητες του 16ου αιώνα, η οποία αποτέλεσε τον στόχο σειράς εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το 1575, την περίοδο του καρναβαλιού της Βενετίας, που οι ιστορικοί ονόμασαν «Φονικό καρναβάλι». Πέντε αιώνες αργότερα, οι ίδιοι σκοταδιστές που πίστευαν πως κάνουν το σωστό σπέρνοντας τον τρόμο θα δρούσαν άραγε πάλι; Θα καταφέρει ο Μπενεντίκτ Ουγκ, καθηγητής Λατινικών στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, να αποκαλύψει την ασύλληπτη ραδιουργία που φαίνεται να εξυφαίνεται από την αφύσικη συμμαχία μιας ακροδεξιάς ομάδας της ρωμαϊκής Κουρίας και των μισθοφόρων του ISIS, με σκοπό τη δολοφονία του Πάπα, τον οποίο θεωρούν υπερβολικά προσηνή απέναντι στους μετανάστες; Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, ο αγώνας μεταξύ φανατισμού και λογικής δεν τελειώνει ποτέ, η παραφροσύνη των ανθρώπων δε γνωρίζει όρια

Θα το βρεις ΕΔΩ.

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε  περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;

Θα το βρεις ΕΔΩ.

Κάθε χρόνο στο Μανχάταν – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ του Guillaume Musso, που δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε το plot twist. Η υπόθεση ακολουθεί τον Άρθουρ, ένας νεαρός γιατρός, που κληρονομεί από τον πατέρα του έναν παλιό φάρο με ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Του έγινε σαφές να μην ανοίξει ποτέ την απαγορευμένη πόρτα, ωστόσο η περιέργειά του νίκησε. Έτσι, ανακάλυψε ένα μυστικό που δεν του επέτρεψε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Επιπλέον, γνωρίζει τη Λίζα, η οποία ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Δουλεύει σ’ ένα μπαρ στο Μανχάταν, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών της στη δραματική σχολή. Εκεί γνωρίζεται με τον Άρθουρ, αλλά δεν τους επιτρέπεται να έχουν ένα ραντεβού τον χρόνο. Στην απρόβλεπτη Νέα Υόρκη, η Λίζα και ο Άρθουρ συνδέουν τις ζωές τους, για να αποφύγουν τις παγίδες που τους στήνει ο πιο αδυσώπητος εχθρός: ο χρόνος.

Θα το βρεις ΕΔΩ.