Δύο μέρες μετά τον εορτασμό του ιμιτασιόν Αγίου Βαλεντίνου, ακολουθούν τα γενέθλια του γνήσιου, του δικού μας παιδιού, του Βαλεντίνο Ρόσι. Μπορεί να μην κερδίζει δεκάδες ρομαντικές κάρτες μία μέρα τον χρόνο τραγουδώντας Πυξ Λαξ και διαβάζοντας Πάουλο Κοέλιο, αλλά κερδίζει με το σπαθί του κάτι παγκόσμια πρωταθληματάκια στο MotoGP

Σήμερα, λοιπόν, η τυπάρα αυτή πατάει γερά στα 39 του χρόνια, ενώ συνεχίζει απτόητος να μας χαρίζει συγκινήσεις με τις αρρωστημένες προσπεράσεις και τους έξαλλους πανηγυρισμούς του μετά από το πέσιμο της καρό σημαίας.

Πριν παρακολουθήσεις τις 7 προσπεράσεις-όνειρο, απόλαυσε πρώτα τις ευχές που του έδωσαν οι συνεργάτες του:

 
1. Καβάλησε (μίνι) μοτοσικλέτα για πρώτη φορά στην ζωή του, σε ηλικία μόλις 2 ετών. Δώρο, φυσικά, του πατέρα του Graziano Rossi, πρώην οδηγού αγώνων.
 
 
2. Στο ξεκίνημα της καριέρας του οδηγούσε καρτ, ενώ το 1990 κατέκτησε και τοπικό πρωτάθλημα. Μπήκε στον ίσιο δρόμο (αυτόν της μηχανής ντε!) το 1994. Τότε δηλαδή που έκανε ντεμπούτο με την Ιταλική Aprilia, πάνω σε μία μηχανή 125cc.
 
 
3. Επτά πρωταθλήματα MOTOGP (2001-2005 και 2008-2009), με Honda και Yamaha, αντίστοιχα.
 
 
4. To παρατσούκλι The Doctor 46“, του το έδωσε ο πατέρας του, καθώς στην Ιταλία έτσι ονομάζεις κάποιον που τον σέβεσαι υπερβολικά.
 
 
5. Το 2007 βγήκε στο προσκήνιο ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Οι οφειλές του στο Ιταλικό Δημόσιο ανέρχονταν σε 112 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βαλεντίνο πλήρωσε περίπου το 1/3 των οφειλών του και το θέμα θεωρήθηκε αβαβά λήξαν.
 
 
6. To 2015 βγήκε στην αγορά το “Valentino Rossi – The Game“, ένα βιντεοπαιχνίδι για τη ζωή του το οποίο κυκλοφόρησε σε PS4 και σε Xbox One.
 

7. Εκεί, όμως, που τον έμαθε όλος ο ντουνιάς ήταν πριν από 6 χρόνια στην Καταλονία. Εκεί, δηλαδή, που γλέντησε τον νεοφερμένο στο MotoGP, Jorge Lorenzo (Τσιέκαρε).

Να ζήσεις Γιατρέ μας και να συνεχίζεις να μοιράζεις πόνο πάνω στην μηχανή σου ή αλλιώς στην “προσωπική σου τέχνη”, όπως συχνά αρέσκεσαι να την αποκαλείς. wink