Η πιο σινεφίλ μπίρα στηρίζει ενεργά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την 7η τέχνη στην Ελλάδα και θα βρεθεί και φέτος στην Θεσσαλονίκη για να συνοδεύσει το κοινό σε αυτό το μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Ως Χορηγός στα Βραβεία Κοινού, γιορτάζει μαζί με το κοινό το μεγαλείο της δημιουργίας. Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε ένα παράθυρο στον κόσμο, προβάλλοντας ξεχωριστές κινηματογραφικές στιγμές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί μοναδικές προσωπικότητες της 7ης τέχνης, όπως μεταξύ άλλων τους Τζον Γουότερς, Τζοάνα Χογκ και Αλμπέρ Σέρα. Το κοινό θα έχει τηv ευκαιρία καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου μέσα από 201 ταινίες, 3 μεγάλες εκθέσεις και πλήθος αφιερωμάτων συντροφιά με μια δροσερή Fischer.

Η αυλαία του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο «Ολύμπιον», όπου στο πλαίσιο της τελετής έναρξης προβλήθηκε η «Ιστορία Γάμου» του Αμερικανού σκηνοθέτη, Νόα Μπάουμπακ, που εντυπωσίασε το κοινό με την αφοπλιστική της ειλικρίνεια. Στην τελετή έναρξης, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Γιάννης Μπουτάρης, πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μετά την προβολή της ταινίας, ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι της έναρξης στην Αποθήκη Γ΄, όπου όλοι οι σινεφίλ και οι φίλοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκοψαν την τούρτα των γενεθλίων του και έσβησαν τα 60 κεράκια του! Αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν τα highlights του προγράμματος και διασκέδασαν με το live του Larry Gus και dj set απο τη Matina sous Peau. Φυσικά όλα αυτά συντροφιά με παγωμένη Fischer.  

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ταινίες της επιλογής του και να στηρίξει με την ψήφο του την ταινία που του κέντρισε το ενδιαφέρον, στις ειδικά διαμορφωμένες κάλπες της Fischer που θα υπάρχουν έξω από τις αίθουσες. Επιπλέον, ο κόσμος που θα βρεθεί στα 31 επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης απολαμβάνοντας μπίρα Fischer, μπορεί να ζητήσει το «μαγικό» χαρτάκι και βρίσκοντας το μήνυμα μπορεί να κερδίσει μια πρόσκληση για την προβολή της επιλογής του.

 

Καλή απόλαυση & καλή προβολή!