Η τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς “AI” είναι εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αυτό φαίνεται από όλες τις εφαρμογές που μας παρουσιάζονται. Έχουμε δει ψυγεία να μιλάνε και να μας προτείνουν φαγητά με βάση αυτά τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα. Συσκευές να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους και να μας πηγαίνουν στον προορισμό μας, χωρίς εμείς να χρειάζεται να ακουμπήσουμε το τιμόνι.

Το που θα πάει όλο αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Αυτό όμως που μπορεί να πει κανείς με απόλυτη σιγουριά όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε είναι ότι η Τεχνητή νοημοσύνη είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και όχι κάτι που βλέπουμε σε μία ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Με την ψυχαγωγία του χρήστη όμως τι γίνεται; Τι κάνει η AI γι’ αυτό; Η Huawei, έχοντας δώσει πάρα πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης, και αφού έχει δει πλέον ότι τα smartphones της όπως είναι το Mate 20 Pro, μπορεί και αναγνωρίζει εικόνες και γλώσσες, αποφάσισε να δοκιμάσει και με την αναγνώριση μουσικής. Άλλωστε και αυτή μία μορφή γλώσσας είναι.

Μπορεί να συνθέσει η τεχνητή νοημοσύνη μουσική από το φως; Ναι μπορεί είναι η απάντηση, αλλά πώς;

Διάβασε περισσότερα στο Newpost.gr