Όλες οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή μάλλον οι περισσότερες, στις οποίες βλέπουμε πώς θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, μας δείχνουν ιπτάμενα αυτοκίνητα, σπίτια με συσκευές να μιλάνε και πολλά μα πολλά gadgetάκια. Αυτά όμως τα βλέπαμε και τα βλέπουμε μόνο στις ταινίες… ή μήπως όχι;

To “Thanks to Tech” που για ακόμα μία χρονιά διοργανώνει η Κωτσόβολος μας έφερε πολλές συσκευές από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον και μας έδωσε την ευκαιρία να τις δοκιμάσουμε σε πραγματικά καθημερινά σενάρια.

Ξεκινάμε με τις οικιακές συσκευές. Το σπίτι πλέον γίνεται ο πυρήνας της τεχνολογίας. Ψυγεία, τηλεοράσεις, φούρνοι, ανεμιστήρες, κλιματιστικά όλα είναι “έξυπνα” κι έτοιμα να σε ακούσουν. Λες κάτι και αμέσως γίνεται. Ρωτάς το ψυγείο για παράδειγμα τι χρειάζεται να αγοράσεις, κι εκείνο σου στέλνει μήνυμα στο κινητό, μία ολοκληρωμένη λίστα για το σούπερ μάρκετ, πάντα με βάση τις συνήθειές σου.

Το κλιματιστικό, γνωρίζει την θερμοκρασία που πρέπει να έχει το σπίτι κάθε ώρα της ημέρας, ενώ όταν έρθει η ώρα για μαγείρεμα, τόσο οι εστίες όσο και αθόρυβος απορροφητήρας αναλαμβάνουν να κάνουν την εμπειρία μοναδική.

Έξυπνο σπίτι όμως δεν είναι μόνο η κουζίνα. Στο σαλόνι λοιπόν έχουμε την τηλεόραση που και αυτή, είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού κι εκτός από την μοναδική εικόνα και περιεχόμενο που σου προσφέρει, μπορείς να της μιλήσεις και να ελέγξεις όλες τις υπόλοιπες συσκευές όπως και να ενεργοποιήσεις την σκούπα ρομπότ.

Το Gaming στο μέλλον ή μάλλον στο “Thanks to Τech” ήταν μία μοναδική εμπειρία.  Παιχνίδια και δραστικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας μας ταξίδεψαν σε φανταστικούς κόσμους. Α! Μιας και μιλάμε για ταξίδια, πέρα από τα εικονικά ταξίδια, η τεχνολογία μας βοηθάει και στις καθημερινές μας μεταφορές. Δοκιμάσαμε ηλεκτρικά ποδήλατα για να κάνουμε αποστάσεις χωρίς να κουραζόμαστε σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον. Ενώ τον θόρυβο της πόλης τον διώξαμε με ειδικά Noice Canceling ακουστικά.

Αυτά και πολλά ακόμα μπορεί κάποιος να δει και να δοκιμάσει από κοντά μέχρι και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στην έκθεση τεχνολογίας “Thanks to Tech” στον 4ο όροφο του The Mall Athens για να δει όλα όσα έρχονται από το μέλλον, σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τον επισκέπτη.

Ώρες έκθεσης:

Παρασκευή – Κυριακή | 11:00-22:00

Δευτέρα – Πέμπτη | 18:00 – 21:00

Για ομαδικές ξεναγήσεις (Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές ώρες), επικοινωνήστε στο 210 – 2891104.

Εδώ μπορειτε να μάθετε περισσότερα για το #ThanksToTech #Kotsovolos