Μας αρέσει πολύ το φαγητό, πόσο μάλλον τα burgers! Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα… Με μία βόλτα που κάναμε στο Burger Fest παρέα με την  Sol, τελικά ανακαλύψαμε πώς το τέλειο burger δεν είναι μόνο το πιο μεγάλο που θα σε κάνει να σκάσεις και δεν θα μπορείς να κουνηθείς, αλλά αυτό που έχει τα πιο ποιοτικά υλικά φυσικά.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι ο χρυσός κανόνας είναι να μπορείς να το πιάσεις με το ένα χέρι! Ο σωστός συνδυασμός των υλικών αυτών, είναι που κάνει ένα burger να το θυμάσαι για πάντα! 

To Burger Fest ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να δούμε από κοντά όλα τα μυστικά του ενός τέλειου burger και τελικά, να καταλάβουμε τι διάολο κάνουν αυτοί οι μάστορες και τα κάνουν τόσο πεντανόστιμα! Φυσικά ό,τι δοκιμάσαμε, το συνοδεύσαμε με μία Sol κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο. Το καλό το Burger, θέλει καλή παρέα.

Ξεκινάμε από το ψωμάκι! Το ψωμί σε ένα τέλειο Burger πρέπει να είναι έτοιμο να αντέξει! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει πυκνή υφή και να έχει ψηθεί (ζεσταθεί) σωστά έτσι ώστε όταν υποδεχθεί το ζουμερό μπιφτέκι να μην ποτίσει, μαλακώσει και τελικά μας μείνει στα χέρια μόλις πάμε να το πιάσουμε.

Αφού επιλέξουμε το ψωμάκι πάμε στον πρωταγωνιστή μας που δεν είναι άλλος από το μπιφτέκι!

Το μπιφτέκι πλάθεται με τα χέρια, για να ανακατευτούν όλα τα υλικά σωστά μεταξύ τους. Το κρέας είναι από βοδινό και προέρχεται από το στήθος ή από τη σπάλα κι έχει περαστεί από χοντρό άλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα πάει στον έμπειρο ψήστη και όλα τα άλλα μετά είναι ιστορία. Το σωστό το burger πρέπει να είναι medium well ψημένο. Όλα τα άλλα απλά θα είναι μέτρια! Αν γίνουν όλα αυτά σωστά τότε το μπιφτέκι θα βγει ένα ζουμερό ποίημα και πλέον όλα τα άλλα δεν θα έχουν σημασία.

Ωραία μέχρι εδώ. Θέσαμε τις βάσεις για το σωστό Burger, πάμε τώρα στα “περιφερειακά”. Ένα βασικό, αλλά όχι απαραίτητο για πολλούς είναι το τυρί. Εδώ αυτό που κοιτάμε είναι να λιώνει εύκολα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές παραλλαγές του τυριού που θα συνοδεύσει το μπιφτέκι.

Εκτός από τυρί, στα περιφερειακά παίζουν, η ντομάτα, το κρεμμύδι, ένα φύλλο μαρουλιού και φυσικά οι πίκλες που αποτελούν την πινελιά του μερακλή. 

Από πλευράς σάλτσας τώρα κάθε μπέργκερ χάους, έχει τις δικές του. Μπορεί να δεις από απλή μαγιονέζα κλασική, καπνιστή σάλτσα με μπέρμπον, σως από λάιμ για πιο γλυκόξινη εσάνς και φυσικά καυτερές σάλτσες με δείκτη χότνες.

Για το τέλος της αναζήτησης μας, αφήσαμε τον καλύτερο φίλο του μπέργκερ, που δεν είναι άλλος από την μπίρα Sol που σου κάνει παρέα σε κάθε σου αναζήτηση, γευστική και μη. #solseekers